Και μετά την ήττα του στις εκλογές: Ο Άντρος Κυπριανού θέλει να έχει τον έλεγχο για το νέο ηγέτη του ΑΚΕΛ

FILE PHOTO: Ο τέως Γενικός Γραμματέας του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) κ. Άντρος Κυπριανού ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, στις Βουλευτικές Εκλογές 2021. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο κύβος ερρίφθη από τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού. Αποχωρεί από το ύπατο κομματικό αξίωμα ύστερα από 12 χρόνια και ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη του νέου γενικού γραμματέα μέσα από τις προγραμματισμένες διαδικασίες του παγκυπρίου συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 2-4 Ιουλίου.

Η αλλαγή σκυτάλης δεν θα γίνει υπό τις πλέον ομαλές συνθήκες στο κόμμα της Αριστεράς, καθώς η πτώση των εκλογικών ποσοστών στις εκλογές της περασμένης Κυριακής προκαλεί πολλαπλές πιέσεις στα ψηλά δώματα της Εζεκίας Παπαϊωάννου.

Ο Άντρος Κυπριανού σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» και τον Φρίξο Δαλίτη αποκαλύπτει ότι έχει άποψη για τον νέο γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ και θα την πει στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Αναφέρει ότι «είναι η ώρα να αναλάβουν νέοι άνθρωποι και να εργαστούν από το πόστο του γενικού γραμματέα» και αναφέρει ότι στο κόμμα του, το δακτυλίδι της διαδοχής δεν το δίνει κανένας και σίγουρα δεν είναι αυτή η πρόθεση του.

Ο κ. Κυπριανού επισημαίνει ότι τώρα στο ΑΚΕΛ θα επικεντρωθούν σε εκείνα που μπορούν να αλλάξουν και στέλνει αισιόδοξο μήνυμα προς τους Ακελιστές ότι θα καταφέρουν να οδηγήσουν το ΑΚΕΛ ξανά εκεί και όπου πρέπει να είναι.

Για την προεδρία της Βουλής διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι απαιτούνται συνεργασίες. Σημειώνει ότι «εάν δεν βρεθεί υποστήριξη σε μία υποψηφιότητα από το ΑΚΕΛ, από μόνη της δεν μπορεί να αναδειχθεί στην Προεδρία της Βουλής. χρειάζεται να γίνουν κάποιες συνεργασίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συζητήσουμε». «Πολιτικές συζητήσεις, θα γίνουν, το ξεκαθαρίζω και όχι παζαρέματα. Πολιτικές συζητήσεις θα γίνουν και πολιτικές αποφάσεις θα ληφθούν».

Ο προβληματισμός για το εκλογικό αποτέλεσμα στο κόμμα της Αριστεράς άρχισε με περιφερειακές συγκεντρώσεις όπως και σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής, με τον χρόνο να πιέζει το ΑΚΕΛ καθώς οι επόμενοι σταθμοί κρίνονται καθοριστικοί για την περαιτέρω πορεία του. Και είναι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση όπως και οι προεδρικές εκλογές. Με βάση τις ενδοκομματικές διαδικασίες, προεδρικός υποψήφιος από το ΑΚΕΛ θα επιλεγεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε οι Ακελικοί: Περί ανέμων και υδάτων για την μεγάλη ήττα στις βουλευτικές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: