Ισλανδία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αίρει όλα τα μέτρα για τον κορωναϊό

File photo: Η κυβέρνηση λέει πως το 87% των Ισλανδών έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο όπως λέει είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μεταξύ συγκρίσιμων χωρών. EPA / FEHIM DEMIR, μέσω ΚΥΠΕ




Οι Ισλανδοί δεν θα χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες ή να κρατούν αποστάσεις από άλλους ανθρώπους καθώς όλοι οι περιορισμοί λόγω της COVID-19 θα αρθούν αύριο, Σάββατο, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας.

Η χώρα κατάφερε γενικά να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά το ξέσπασμα της COVID-19 μέσω ενός αυστηρού συστήματος τεστ και ιχνηλάτησης, αλλά έχει θεσπίσει μέτρα λοκντάουν αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να περιορίσει τις εξάρσεις των μολύνσεων.

  • “Αποκαθιστούμε την κοινωνία στην οποία έχουμε συνηθίσει να ζούμε και την οποία έχουμε τόσο επιθυμήσει”, δήλωσε η υπουργός Υγείας Σβάντις Σβαβαρσντότιρ.

Η Ισλανδία θα είναι πιθανόν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα άρει όλους τους περιορισμούς λόγω COVID-19, είπε η Σβαβαρσντότιρ, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Kjarninn.

  • Στους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι τώρα περιλαμβάνονταν περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις και τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.

Η κυβέρνηση λέει πως το 87% των Ισλανδών έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του κορωναϊού, το οποίο όπως λέει είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μεταξύ συγκρίσιμων χωρών.

Η χώρα των 360.000 κατοίκων έχει δείκτη επίπτωσης 14 ημερών μόλις 1,6 ανά 100.000 κατοίκους. Μόνο 30 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε σύνολο 6.637 που έχουν μολυνθεί.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κοπεγχάγη, Δανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Άλλοι 2.032 θάνατοι στη Βραζιλία: Πάνω από 73.600 κρούσματα του νέου κορωναϊού σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: