Η αστυνομία καταλήγει στο σκίτσο ενός εκ των δραστών της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

File photo: Η άτυχη Καρολάιν Κράτους με τον σύζυγο και καθ’ ομολογία δολοφόνο της και το μωρό τους, την μικρή Λυδία. Φωτογραφία via ERT




Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών με τη βοήθεια του συζύγου της άτυχης Καρολάιν, φαίνεται πως έχει καταλήξει στο σκίτσο ενός από τους δράστες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα, έρχονται στο φως της δημοσιότητα νέα στοιχεία τα οποία εξετάζονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και της Κάτιας Νιάκαρη η αστυνομία έχει νέα στοιχεία στη «φαρέτρα» της.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών υπάρχει οπτικό υλικό από τις αστυνομικές αρχές καθώς και η αναφορά για παρόμοια υπόθεση που είχε συμβεί πριν από δύο και πλέον χρόνια στο Αλεποχώρι.

Υπόθεση την οποία προσπαθούν να συσχετίσουν oι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών με τον φόνο της 20χρονης μια και το θύμα της τότε ληστείας ήταν ο εκπαιδευτής του συζύγου της Καρολάιν.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ OPEN:

Χωρίς αποτυπώματα και με ορφανά δείγματα DNA από τον τόπο του εγκλήματος οι Aρχές προσπαθούν προσεκτικά να ξετυλίξουν το κουβάρι και να δέσουν την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ούτε ο τρόπος δράσης των κακοποιών ούτε η επιλογή της κατοικίας του ζευγαριού δεν έγινε τυχαία και πως οι δράστες είχαν πληροφορίες.

Ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν φαίνεται πως σε φωτογραφίες σεσημασμένων αναγνώρισε χαρακτηριστικά και σωματότυπο που προσομοιάζουν τουλάχιστον σε έναν από τους αδίστακτους δολοφόνους. Ετσι οι αστυνομικοί έχουν περιορίσει τον κύκλο των υπόπτων, βάση των περιγραφών του πιλότου σε περίπου 10 άτομα, ενώ σύμφωνα με το OPEN, υπάρχει ένας ύποπτος που συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό αναγνώρισης από τον πιλότο.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών παραμένουν επίσης, τρία ύποπτα οχήματα, αλλά και διαρροές πληροφοριών εκούσιες ή ακούσιες από πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στο ζευγάρι.

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι δράστες της δολοφονίας φέρονται να είναι αλβανικής καταγωγής, καθώς με βάση τα όσα έχει καταθέσει ο σύζυγος της Καρολάιν στις Αρχές, άκουσε τους δολοφόνους της να μιλούν σε ξένη γλώσσα. Έπειτα από προσπάθειες και του ιδίου αλλά και των Αρχών, ο 32χρονος πιλότος κατάφερε να πιστοποιήσει ότι πρόκειται για αλβανικά.

  • Εξετάζεται η ψυχολόγος

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η επικαλούμενη «ψυχολόγος» της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου η οποία το Σάββατο απάντησε με εξώδικο στην ανακοίνωση της Ενωσης Ψυχολόγων, η οποία την κατηγορεί για αντιποίηση επαγγέλματος και παραβίαση ιατρικού απορρήτου.

Η πρόεδρος του συλλόγου Βάσω Μπουκουβάλα, μίλησε στον Alpha και αναφερόμενη στις ενέργειες της «ψυχολόγου» υπογράμμισε πως «διασύρουν το επάγγελμα του ψυχολόγου» και τόνισε πως το εξώδικο αποδεικνύει πως «η συγκεκριμένη δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου».

Η δικηγόρος της Ελένης Μυλωνοπούλου, υπογράμμισε πως η πελάτης της «δεν εμφανίστηκε ως “αυτόκλητη μάρτυρας” δεν είναι ούτε “μάρτυρας κατηγορίας” κι ούτε “μάρτυρας υπεράσπισης”… Η εντολέας μας κατέθεσε κληθείσα στην αρμόδια Αστυνομική και εισαγγελική αρχή πλην όμως η εντολέας μας δεν προέβη στην διάδοση του γεγονότος αυτού», σημείωσε.

  • Στο μικροσκόπιο παρόμοια ληστεία σε συνάδελφο του πιλότου

Η Αστυνομία εξετάζει και μία ληστεία που συνέβη πριν από τρία χρόνια στο σπίτι του επίσης πιλότου και εκπαιδευτή του συζύγου της Καρολάιν στο Αλεποχώρι με εμφανείς ομοιότητες στον τρόπο δράσης των κακοποιών.

«Είναι ακριβώς η ίδια μεθοδολογία το πρόσωπο που μου περιέγραψε ο Μπάμπης μοιάζει να είναι ακριβώς το ίδιο», ανέφερε ο συνάδελφος του συζύγους της Καρολάιν, ενώ περιέγραψε και τον τρόπο δράσης των κακοποιών:

«Εξακολουθούσαν να με χτυπάνε κάτω και κόντευαν να σκοτώσουν τη γυναίκα μου δηλαδή στο παρά τρίχα γλίτωσε πολλές μέρες νοσοκομείο αιμορραγία εσωτερική. Εμένα επειδή ήταν δίπλα μου την πήρε από τα μαλλιά 15 μέτρα μακριά και εξακολουθούσαν να τη χτυπάνε εκεί βάναυσα», σημείωσε.

Το ενδεχόμενο οι δύο ληστείες έχουν τους ίδιους δράστες αλλά και την ίδια πηγή πληροφορίων από το αεροδρόμιο των Μεγάρων στο οποίο και οι δυο δραστηριοποιούνται παραμένει ανοικτό και εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Σκηνές σοκ στο κέντρο του Ηρακλείου: Μαινόμενο πλήθος κυνηγούσε δύο αλλοδαπούς με αφορμή παρενόχληση γυναίκας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: