Ναι από την Επιτροπή Βιοηθικής: Για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και προνόμια στους εμβολιασμένους

Το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στην Κέρκυρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ




Το πράσινο φως για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων αλλά και στη χορήγηση πλέγματος διευκολύνσεων προς τους εμβολιασμένους αναμένεται να δώσει η Επιτροπή Βιοηθικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η έντυπη έκδοση της «Καθημερινής», η Επιτροπή, στην εισήγησή της, θέτει τρεις προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα:

  • Πρώτον να υπάρχει δυνατότητα ο οποιοσδήποτε να κάνει όποιο εμβόλιο επιθυμεί.
  • Δεύτερον να λειτουργήσουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα ώστε ουδείς να χρειάζεται να απομακρυνθεί πολύ από την έδρα του και
  • Τρίτον, να οργανωθεί καμπάνια ενημέρωσης προς όλους και κυρίως προς εκείνους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, προβάλλοντας και στατιστικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν το όφελος από τον εμβολιασμό.

Η εισήγηση,  σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Liberal, αφορά πρωτίστως όλους τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας αναπήρων, ηλικιωμένων και ψυχικά νοσούντων, για τους οποίους θα εισηγηθεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό χωρίς ωστόσο να έχουν κατασταλάξει οι ειδικοί  για το κατά πόσο μέσα στις ομάδες του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλοι εργαζόμενοι όπως είναι για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι οδηγοί των μέσων μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών λεωφορείων.

Στην εισήγηση δεν συμπεριλαμβάνεται το ενδεχόμενο  της απόλυσης των υγειονομικών και εργαζόμενων  σε δομές φροντίδας που δεν θα θελήσουν να εμβολιαστούν,  αλλά μόνο η  μεταφορά τους σε μία άλλη θέση ώστε να μην έχουν επαφή με το κοινό και να μην υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς της λοίμωξης σε ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό της Covid, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πρώτη φορά ανοιοκτά για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες υγείας και το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Πρέπει να το λέμε εμφατικά. Αποτελεί τεράστια επιστημονική επιτυχία το γεγονός ότι αναπτύξαμε εμβόλια μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι θαύμα της επιστήμης. Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες μέσω ΣΚΑΙ , Liberal

Κυκλάδες, Αργοσαρωνικός και Πελοπόννησος κερδίζουν το πρώτο στοίχημα της εφετινής τουριστικής σαιζόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: