Αποκαλυπτήρια για τα προνόμια: Ερχονται covid – free καταστήματα και είσοδος με app στο κινητό

FILE PHOTO: Based on data from the International Congress and Convention Association (ICCA), Athens hosted a total of 109 international conferences attended by 40,000 visitors, leaving the city with revenues of 87 million euros. ΑΝΑ – ΜPA/MUNICIPALITY OF ATHENS/STR




Στις 12:30 το μεσημέρι θα γίνουν από τον υπουργό ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη οι ανακοινώεις για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων.

Περιγράφοντας το γενικό πνεύμα των παρεμβάσεων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. 

Ειδικότερα και sε ό,τι αφορά τα καταστήματα εστίασης, o κ. Γεωργιάδης είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Σχολιάζοντας το οικονομικό κίνητρο που ανακοινώθηκε χθες για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν την μικρότερη ενίσχυση από όλους όσους επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ό,τι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Επιπλέον, και σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις των κυβερνητικών στελεχών προκρίνεται να ανοίξουν ελεύθερα για τους εμβολιασμένους οι πόρτες των θεάτρων και των συναυλιακών χώρων. Σε πρώτη φάση για τους ανοιχτούς χώρους και στη συνέχεια για τους κλειστούς, όταν οι παραστάσεις και οι συναυλίες μεταφερθούν από τον φθινόπωρο σε εσωτερικούς χώρους.

Ανάλογες προβλέψεις αναμένονται και στα γήπεδα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών ο Ολυμπιακός -επικαλούμενος σχετική ενημέρωση από τις Αρχές- ήταν αποκαλυπτική των κυβερνητικών προθέσεων: Σύμφωνα με όσα ανέφερε η η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, καθώς και όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες και είχαν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 14 μέρες πριν θα μπορούν να δώσουν το παρών σε έναν αγώνα της ομάδας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τις Αρχές η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται ΜΟΝΟ από φιλάθλους που ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

1. Πλήρως εμβολιασμένοι.
2. Όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες και είχαν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 14 μέρες πριν την είσοδό τους στο γήπεδο.

Παρατηρήσεις:

-Οι φίλαθλοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού για εμβόλιο μιας δόσης σε ημερομηνία μεταγενέστερη, μπορούν να προμηθευτούν διαρκείας ή εισιτήριο αλλά θα πρέπει για να παραλάβουν το διαρκείας τους και να εισέλθουν στο γήπεδο να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού.

-Οι φίλαθλοι που έχουν νοσήσει πρέπει να φέρουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό και κατά την προμήθεια του διαρκείας τους και κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Aκολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Εστιατόρια μόνο για εμβολιασμένους και εστιατόρια για όλους προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: