Ξαναζωντανεύουν 34 “μαραμένα” σιντριβάνια της Αθήνας: Σε κέντρο και γειτονιές [photos]

Ένα από τα σιντριβάνια που ανασκεύασε και αποκατέστησε ο Δήμος Αθηναίων, στην Πλατεία Αμερικής. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR
Στην «αναβίωση» των σιντριβανιών της Αθήνας, καθιστώντας τα μικρές οάσεις δροσιάς και πόλο έλξης για τους κατοίκους της, αλλά και τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης στο κέντρο και τις γειτονιές της, προχωρά ο δήμος Αθηναίων.

Το πρώτο βήμα ήταν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η κατασκευή του σιντριβανιού στην πλατεία Ομονοίας, το οποίο ανέκτησε τη χαμένη του αίγλη και έδωσε ξανά ζωή στο κέντρο της Αθήνας.

  • Το «επόμενο, το οποίο είναι σε εξέλιξη, είναι η επισκευή και των υπολοίπων 34 σιντριβανιών της πόλης.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και τέθηκαν σε λειτουργία με τον νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τους 15 σιντριβάνια που βρίσκονται στις πλατείες Τρούμαν, Ρηγίλλης, Ιδρύματος Ερευνών, Μεταξουργείου, Αιγύπτου, Αμερικής, Αττικής, Μεσολογγίου, Ναθαναήλ, Λαυρίου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (Δροσοπούλου), αλλά και στην οδό Υμηττού. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίας σε πέντε ακόμη, δύο στη Φωκίωνος Νέγρη (Αγία Ζώνης και Επτανήσου), στο σιντριβάνι του Πνευματικού Κέντρου-Ακαδημίας, καθώς και στις πλατείες Μαβίλη και Μαδρίτης.

Tο σιντριβάνι στο Παγκράτι μετά από τις εργασίες. photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR
Το σιντριβάνι στην Πλατεία Αττικής μετά από τις εργασίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR
Tο σιντριβάνι στην Πλατεία Τρούμαν μετά από τις εργασίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR
Tο σιντριβάνι στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου μετά από τις εργασίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR
Tο σιντριβάνι στον ’γιο Νικόλαο Αχαρνών μετά από τις εργασίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR
Tο σιντριβάνι στην Πλατεία Αμερικής μετά από τις εργασίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Οι δέκα «ανεξερεύνητοι» ελληνικοί προορισμοί που προτείνει το γαλλικό περιοδικό «Le Point», ανάμεσά τους και τα Εξάρχεια


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: