Θέμα ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο έθεσε ο Τσαβούσουγλου στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε σε Τούρκους δημοσιογράφους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμμετέχουν στις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αυτό είπε ο ίδιος στους Τούρκους δημοσιογράφους έπειτα από τις επαφές τους στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σημείωσε ακόμη, όπως είπε, ότι η Τουρκία ξεκίνησε έρευνες εκεί (δήθεν) “για τα δικαιώματα των Τ/κ με την …άδεια τους (κατεχόμενα) λόγω “των μονομερών ερευνών της ε/κ πλευράς”, όπως ανέφερε.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους ότι αναφέρθηκαν σε συμφωνία 25 άρθρων, ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και προβλέπεται στα μέσα Ιουνίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του είπε ότι γίνονται διεργασίες και ότι προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου, ενώ αναμένονται οι λεπτομέρειες όπως η ώρα και πόσο θα διαρκέσει. Για τους S-400 ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι δεν είναι αποδεκτή η πρόταση “μην τους χρησιμοποιήσετε”.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι “ο Μπάιντεν είπε στον Ερντογάν τηλεφωνικώς, εάν θέλετε κι εσείς, εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί σας, αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας. Γι αυτό η διπλωματία είναι σημαντική”.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Αίγυπτο είπε ότι οι επαφές έχουν ξεκινήσει, αλλά το πηγαίνουν βήμα-βήμα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από όλο τον κόσμο, από την Ινδονησία και άλλες χώρες, αν και υπήρξε μια σοβαρή μεταστροφή από τη Ρουμανία και την Πολωνία λόγω ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Μητσοτάκης: Η προστασία των πανεπιστημίων δέσμευση της κυβέρνησης – Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στο υπουργικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: