Στους δρόμους για το 8ωρο: «Αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι», λέει ο Κουτσούμπας

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Photo via ΠΑΜΕ




Προβλήματα στις μετακινήσεις έχουν προκαλέσει οι απεργιακές κινητοποιήσειςτης Εργατικής Πρωτομαγιάς, με  συνδικαλιστικές οργανώσεις να προγραμματίζουν για σήμερα τις συγκεντρώσεις τους.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο», η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία και συνδικάτα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και μετά έκαναν πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Μεταξύ των οργανώσεων και των κομμάτων που βρίσκονται στο συλλαλητήριο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποιείται και στα Προπύλαια από εργατικά σωματεία, καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και συνέχισε:

«Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων».

H ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει Εικοσιτετράωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, κάλεσε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που καταθέτει στη Βουλή, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

– Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

– Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

– Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

– Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αλέξης Τσίπρας για τον πρωθυπουργό: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: