Στάχτη, καπνός και καμένη γη: Εικόνες αποκάλυψης από το Αλεποχώρι [video από drone]

File Photo Καμένο κουκουνάρι από την πυρκαγιά στην περιοχή των Γερανείων κοντά στον Σχίνο Λουτρακίου, ΑΠΕ – ΜΠΕ




Για μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων 20 – 30 ετών έκανε λόγο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κουλούρης.

Σε ότι αφορά τα αίτια της καταστροφής ο αρχηγός ήταν σαφής: ««το μόνο σίγουρο είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών. Δεν μπορεί να είναι από αμέλεια, όταν ξέρεις ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου και από τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται φλόγα, επειδή μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά».

«Αυτό που έπαιξε μεγάλο ρόλο ήταν η μεγάλη ισχύς των ανέμων που έφτασαν τα 8 μποφόρ, που ανέβασαν την πυρκαγιά στο βουνό και εκεί δεν είχαν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις. η πυρκαγιά ξεκίνησε νύχτα και επομένως δεν υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης από εναέρια μέσα. Οι επίγειες δυνάμεις, που έφτασαν εγκαίρως, κατάφεραν να ελέγξουν το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς, όμως από κάποιο σημείο ξέφυγε η φωτιά προς την χαράδρα, σε ένα σημείο που δεν υπήρχαν δρόμοι και θα ήταν επικίνδυνο για κάθε άνθρωπο να πλησιάσει, καθώς δεν θα είχε οδό διαφυγής σε περίπτωση αλλαγής φοράς του ανέμου»,

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και κατέκαψε τα Γεράνεια Όρη προκάλεσε μία τεράστια περιβαλοντική αλλά και οικονομική καταστροφή

Δείτε τη ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει η καταστροφή από εναέρια λήψη του Up Drones

Κυβερνητικό κλιμάκιο επί τόπου

Στις 9:00 το πρωί της Κυριακής θα βρίσκεται στο Αλεποχώρι κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, updrones.gr
Aθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

“Έως αύριο πρόκειται να έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά” δηλώνει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: