Συγκρατημένη αισιοδοξία δηλώνουν ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ: Αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα

Τα γραφεία της ΕΔΕΚ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Πινδάρου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls).

“Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Παρακολουθούμε τα αποτελέσματα καθώς εξελίσσονται”, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή του κόμματος.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν θα προβεί σε δήλωση πριν την τελική καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται πως ο κ. Νεοφύτου βρίσκεται στο γραφείο του, στον ΔΗΣΥ, μαζί με τους στενούς τους συνεργάτες από όπου και παρακολουθεί τη ροή των αποτελεσμάτων.

Αισιόδοξη η ΕΔΕΚ

Μάχη στήθος με στήθος θα διεξαχθεί μεταξύ Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ, σε σχέση με την 4η έδρα και την είσοδο στη 3η κατανομή, συνάγεται από τις δημοσκοπήσεις εξόδου.

Σύμφωνα με πηγή από την ηγεσία του ΚΣ ΕΔΕΚ, η οποία επικαλέστηκε αποτελέσματα exit polls, η διαφορά του Κινήματος με το ΕΛΑΜ είναι γύρω στο 0,3%.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ΕΔΕΚ φαίνεται να πλησιάζει το 6,7%, ενώ το ΕΛΑΜ το 7%, ενώ σημειώνει ότι λόγω της απόκλισης που έχει πάντα το ΚΣ ΕΔΕΚ στα exit polls, σε σχέση με τα επίσημα αποτελέσματα, ουσιαστικά το Κίνημα βρίσκεται κοντά στο 7,2%.

Εξάλλου, όπως σημείωσε, βαρόμετρο στα ποσοστά για το Κίνημα είναι η Λευκωσία, όπου προβλέπουν στο κόμμα, ποσοστό άνω του 8%.

Η ΕΔΕΚ εκτιμά πως το μίνιμουμ των ψήφων, που αναμένει είναι γύρω στις 25 χιλιάδες παγκύπρια.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 η ΕΔΕΚ πήρε 21.732 ψήφους και 6,2% στο τελικό αποτέλεσμα, καταλαμβάνοντας 3 έδρες.

Στο μεταξύ, η ηγεσία του ΚΣ ΕΔΕΚ βρίσκεται ήδη στα γραφεία του Κινήματος, όπου μελετά τα αποτελέσματα, ενώ από πλευράς της επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

ΚΥΠΕ, Έμιλη Λάμπρου, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

 

Πρώτος με απώλειες ο ΔΗΣΥ στην Κύπρο: Μάχη για την 4η θέση, στην πλάστιγγα η είσοδος νέων κομμάτων στη Βουλή σύμφωνα με τα exit polls

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: