Οσμάν Καβαλά: Τύπου ναζιστικής Γερμανίας η δίωξή μου από τα δικαστήρια της Τουρκίας

File Photo: Ο Οσμάν Καβαλά συμπλήρωσε 4,5 χρόνια στις φυλακές σε μια ατελείωτη δικαστική διαδικασία εξόντωσης. Photo via Twitter@FreeOsmanKavala




O Οσμάν Καβαλά θα παραμείνει υπό κράτηση σύμφωνα με σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, παρά την διεθνή κατακραυγή που έχει προκαλέσει η προφυλάκισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τάχθηκε κατά της απόφασης.

Η δίκη του με την κατηγορία της κατασκοπείας θα συνεχιστεί μετά από δυο μήνες και πλέον, στις 6 Αυγούστου.

Ο Τούρκος φιλάνθρωπος και ακτιβιστής Οσμάν Καβαλά μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο δικαστήριο κα αναφερόμενος στις κατηγορίες περί κατασκοπείας εναντίον του δήλωσε πως η όλη διαδικασία σε βάρος του μοιάζει με τις δίκες στην ναζιστική Γερμανία.

Απευθυνόμενος στους δικαστές κατά την πρώτη ημέρα της δίκης – η οποία διακόπηκε στη συνέχεια – και αναφερόμενος στις κατηγορίες τόσο για την συμμετοχή του στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί το 2013 και για εμπλοκή του στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016, ο Καβαλά δήλωσε πως η κατηγορία της κατασκοπείας δεν εμπεριέχεται στην τουρκική νομοθεσία.

“Οι κατήγοροι αναπτύσσουν μια διαφορετικά έννοια του όρου κατασκοπεία η οποία διαφέρει από τον ορισμό των λεξικών και του νόμου, μια έννοια που συνδέεται με την αντιδημοκρατική θεωρία συνωμοσίας ότι οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών χρησιμοποιούνται για τους στόχους της κατασκοπείας”, είπε χαρακτηριστικά ο Καβαλά.

Οι κατηγορίες στην πραγματικότητα μοιάζουν με τις δίκες στην ναζιστική Γερμανία, προσθεσε.

«Όσον αφορά την ασάφεια και την καταλληλότητά του για αυθαίρετες πρακτικές, το κατηγορητήριο μοιάζει μάλλον με την έννοια του «Landesverrat »(προδοσία κατά της χώρας) που χρησιμοποιήθηκε επίσης για κατηγορίες κατασκοπείας στη Γερμανία κατά τη ναζιστική περίοδο».

Η Καβάλα τέθηκε υπό κράτηση  για κατασκοπεία αφού πρώτα αθωώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από την κατηγορία για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης μέσω των διαδηλώσεων στο Πάρκο Gezi.

Ωστόσο, τώρα βρίσκεται και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου και για τις δυο κατηγορίες [πάρκο Γκέζι και αποτυχημένο πραξικόπημα] αφού τον περασμένο Ιανουάριο υπήρξε αναίρεση της αθώωσής του στη δίκη  Gezi από το Εφετείο.

Με τον συνδυασμό των δυο κατηγοριών η νομική διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν από 3,5 χρόνια στη βάση του σεναρίου ότι τα γεγονότα στο Πάρκο Gezi ήταν συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης, εισέρχεται σε νέο στάδιο.

Με πληροφορίες από Ahval

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Θέμα Τουρκίας θέτει ο Μακρόν στο ΝΑΤΟ: Η συνοχή δοκιμάζεται από εθνικά συμφέροντα κόντρα στους συμμάχους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: