Νίκησε τον ηρωϊκό Ολυμπιακό σε ένα συγκλονιστικό τελικό: Η Ανόρθωση κατάκτησε το Κύπελλο στην παράταση

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης πανηγυρίζουν την κατάκτηση του κυπέλλου. Φωτογραφία via CNA, ΚΥΠΕ




Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό ο οποίος αποτέλεσε διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η Ανόρθωση νίκησε απόψε στο ΓΣΠ με 2-1 τον Ολυμπιακό στην παράταση και κατέκτησε το κύπελλο Κύπρου, το 11ο στην ένδοξη ιστορία της.

Tο καθοριστικό γκολ για τη Μεγάλη Κυρία πέτυχε ο Ελουντού στο 110΄ μετά από μελέ στην μικρή περιοχή του ηωϊκού Ολυμπιακού ο οποίος απέδειξε ξανά με την απόδοση του πόσο καλή ομάδα ήταν φέτος.

Στο 59΄ ο Κωστάκης Αρτυματάς με φοβερό σουτ είχε ανοίξει το σκορ και ο Ολυμπιακός μετά από εκπλητική ατομική προσπάθεια του Σάλι απάντησε δύο λεπτά αργότερα.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το 90 και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση. H ομάδα του Κετσπάγια πήρε τρόπαιο μετά από 13 ολόκληρα χρόνια και εξασφάλισε το 4ο και τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον β΄ προκριματικό γύρο του Conference League.

Συνθέσεις

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Κορέια (Ελουντού), Βργκοτς, Ρισβάνης( Γκαλίτσιος), Κορρέα, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι (Χουσμπάουερ), Μίχα (65΄ Μαργκάσα), Καλτσάς ( Χριστοφή), Οκριαβίλι, Κβιλιτάια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μιχαήλ, Ψάλτης, Σαμπίνια (Ανδρέου), Σωτηρίου, Κυριάκου, Σάλι, Μάντζης ( Κοστόφ), Σαντάνα (Γαρουφαλιάς), Ζαχαρίου ( Κα), Σαρφό ( Γκουστάβο), Νάνι.

Η διατησία του Ρουμάνου Hategan Ovidiu Alin καθώς και των βοηθών του ήταν εξαιρετική.

Χωρίς Σωκράτη, Μπα και Αβραάμ στο αυριανό ντέρμπι των «αιωνίων» ο Ολυμπιακός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: