Μεγάλη διασπορά του κορωναϊού στο Μεσολόγγι: Κλειστά έως την Τετάρτη θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του δήμου

File Photo: Απολύμανση δημοτικού σχολείου στον δήμο Αθηναίων. Στο Μεσολόγγι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωναϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ
Κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ειδικά σχολεία του δήμου Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωναϊού.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «με την απόφαση του δημάρχου, όπου λαμβάνονται υπόψη οι διατυπωμένες απόψεις αρμοδίων εκπροσώπων φορέων, όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εισήγησης του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων έως τις 12 Μαΐου, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης».

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, «ο δήμος και η επιτροπή υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων» και πρόσθεσε:

«Εμπρός στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Η. Κάνιστρας
Πάτρα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πώς θα μπουν στις τάξεις οι μαθητές: 10 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για το self-testing


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: