«Κινέζικο» μυστήριο στις Σευχέλλες: Βαρύ κύμα κορωναϊού στην πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου

Photo by Rajesh Chetty from Pexels




Οι Σεϋχέλλες, η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, πασχίζει να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα επέλασης του κορωναϊού, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου με το οποίο και εμβολιάστηκε η πλειονότητα του πληθυσμού.

Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα ξεπέρασαν ξανά τα 300. Ο αριθμός ακούγεται μικρός δεν είναι όμως, δεδομένου ότι ο συνολικός πληθυσμός του νησιωτικού συμπλέγματος δεν ξεπερνά τις 100. 000.

Σε αναλογία μάλιστα ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων είναι κατά κεφαλήν μεγαλύτερος από αυτόν της Ινδίας.

Τα νοσοκομεία ήδη γεμίζουν, η κυβέρνηση επέβαλε το Σάββατο νέο μερικό lockdown  σε επιχειρήσεις και η επανάκαμψη του ιού προκαλεί σοκ δεδομένου ότι το  60% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

Οι  38.000 εκ των κατοίκων εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της κρατικής κινεζικής εταιρίας Sinopharm που πρόσφατα εγκρίθηκε από τον ΠΟΥ ενώ οι υπόλοιποι 22.000 με AstraZeneca που παρασκευάστηκε στην Ινδία.

Πάνω από ένα στα τρία ενεργά κρούσματα αφορούν ανθρώπους πλήρως εμβολιασμένους, δεν υπάρχουν όμως στοιχεία για το πόσοι εξ αυτών είχαν εμβολιαστεί με το ένα ή το άλλο εμβόλιο.

Ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο αποτελεσματικότητα 78% για το κινεζικό εμβόλιο σε ό,τι αφορά τους ενήλικους κάτω των 60, πλην όμως με λίγα διαθέσιμα δεδομένα για την επιτυχία του σε πιο μεγάλους ηλικιακά ασθενείς.

Λεπτομέρεια: Η απόφαση της κυβέρνησης να στραφεί στο κινεζικό εμβόλιο ήταν εν μέρει πολιτική σύμφωνα τουλάχιστον με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Μία επίσκεψη του Προέδρου Ουαβέκ Ραμκαλαουάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  (που επίσης χρησιμοποιούν το κινεζικό εμβόλιο) τον περασμένο Δεκέμβριο φαίνεται να ήταν καθοριστική…

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τώρα τον Πρόεδρο ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη επιλογή χωρίς να έχει προηγουμένως συμβουλευθεί τους ειδικούς της υγείας.

Όμως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που χρησιμοποιούν δεκάδες χιλιάδες δόσεις της Sinopharm έχουν ήδη ζητήσει από μερίδα πολιτών να προχωρήσουν και σε μία τρίτη ενισχυτική δόση, λόγω της χαμηλής ανοσολογικής απόκρισης του εμβολίου.

Με πληροφορίες από WALL STREET JOURNAL

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Πάνω από 1050 ρουκέτες εκτόξευσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ – Εντυπωσιακά βίντεο με το Iron Dome εν δράσει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: