Η Λευκορωσία θα υποστεί τις συνέπειες προειδοποιεί ο Χάικο Μάας: Τα ίδια λέει και η Βρετανία…

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, στο Αμβούργο. EPA, MARCUS BRANDT, POOL




Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας προειδοποίησε απόψε ότι το επεισόδιο με την εξαναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ θα έχει «σαφείς συνέπειες» από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «σοβαρή παραβίαση της ευρωπαϊκής πολιτικής αεροπορίας».

«Το γεγονός ότι το αεροπλάνο που ταξίδευε μεταξύ δύο χωρών της ΕΕ αναγκάστηκε να κάνει ενδιάμεση στάση, με το πρόσχημα ότι υπήρχε απειλή για βόμβα είναι μια σοβαρή παραβίαση των κανόνων πολιτικής αεροπορίας στην Ευρώπη. Ανησυχούμε πολύ για τις πληροφορίες ότι ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς συνελήφθη με αυτόν τον τρόπο”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο Μάας υπογράμμισε ότι το συμβάν αυτό δεν θα αγνοηθεί και θα επιφέρει «σαφείς» συνέπειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανέφερε, θα συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο κορυφής και η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους εταίρους της στην ΕΕ για το θέμα αυτό.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζεται η σύλληψη του Προτασέβιτς και ζητείται να αφεθεί αμέσως ελεύθερος.

  • Βρετανία: Ο ΥΠΕΞ Ράαμπ προειδοποιεί τη Λευκορωσία ότι θα υποστεί τις “συνέπειες” μετά την εκτροπή αεροσκάφους της Ryanair

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ προειδοποίησε σήμερα τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» μετά την εκτροπή ενός αεροσκάφους της εταιρείας Ryanair στο Μινσκ, νωρίτερα σήμερα.

«Η Βρετανία ανησυχεί για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τη σύλληψη του δημοσιογράφου του @nexta_tv Ρομάν Προτασέβιτς και τις συνθήκες που οδήγησαν το αεροπλάνο του να προσγειωθεί στο Μινσκ. Θα συντονιστούμε με τους συμμάχους μας. Αυτή η παράλογη ενέργεια του Λουκασένκο θα έχει σοβαρές συνέπειες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP
Βερολίνο, Germany – Λονδίνο, United Kingdom

Η Λιθουανία ζητεί από τις ΗΠΑ «σθεναρή διατλαντική αντίδραση»: Διενεργείται έρευνα για «τρομοκρατία»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: