Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης

File Photo To δημαρχείο Θεσσαλονίκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ
Την προσήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης στον στόχο της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Μόνον τότε και μόνον με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει δικαίωση. Μόνον τότε θα γίνει αντιληπτή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ,η θηριωδία που υπέστη ο Ελληνισμός και θα περιβληθεί με την ιστορική απαξία που του αρμόζει ο θύτης αυτής της τραγωδίας», είπε ο δήμαρχος εν όψει της 19ης Μαΐου, την ημερομηνία που τιμάται η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Παράλληλα, κάλεσε τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής «να ενωθούν, να οργανωθούν και να εντείνουν τις προσπάθειες μαζί με τους απανταχού Έλληνες», καθιστώντας σαφές ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι και θα είναι σταθερά δίπλα στους αγώνες. «Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και αναλαμβάνουμε το καθήκον που μας αναλογεί», τόνισε.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε ακόμη στη διάρκεια των ανακοινώσεων στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από δράσεις της διοίκησης που αφορούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τη συντήρηση του δημόσιου χώρου.

Στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνη» Βασίλης Γάκης, ενώ στάθηκε και στις καθυστερήσεις σε παραδόσεις έργων από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Γιώργου Ορφανού από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», ο οποίος μίλησε τόσο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού όσο και για «έργα που δεν προχωρούν στην πόλη». «Είναι χαρά ο δήμαρχος να μιλάει με τον πρωθυπουργό, να εγκρίνονται έργα, όμως θα ήταν μεγαλύτερη χαρά να πραγματοποιούνται τα έργα αυτά. Γιατί μας τα υποσχέθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» αφού ξεκίνησε την τοποθέτησή της με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου λέγοντας πως «η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ξαναζήσει τέτοιες πληγές», δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αρχαία του σταθμού της Βενιζέλου κάνοντας λόγο για «έγκλημα απέναντι στη Θεσσαλονίκη, στην ιστορία και τον πολιτισμό που θα φέρει και την υπογραφή του δημάρχου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Δένδιας σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη: Συντονισμός με Αίγυπτο και Ιορδανία για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή%d bloggers like this: