Η Αργεντινή δεν πάει καλά: Ρεκόρ 41.000 κρουσμάτων και 547 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Οι άνθρωποι στην Αργεντινή διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων για την πανδημία. Το στιγμιότυπο είναι από το Μπουένος Άιρες EPA, Juan Roncoroni




Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν ακόμη 41.080 κρούσματα του SARS-CoV-2 –αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτεια της χώρας–, με το σύνολο των πολιτών που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 3.663.215.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν ακόμη 547 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 76.135 νεκρούς μέχρι εδώ.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει την Αργεντινή την έχει μετατρέψει σε μια από τις χώρες οι οποίες υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα στον κόσμο κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της, φέρνοντας το σύστημα υγείας στα όριά του.

Κατά κεφαλήν η Αργεντινή καταγράφει πλέον έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας της COVID-19 στον κόσμο, μαζί με τις γειτονικές της χώρες Ουρουγουάη, Παραγουάη και Βραζιλία.

Το κύμα μολύνσεων ώθησε την κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες να επιβάλει 9ήμερο lockdown ως μεθαύριο Κυριακή.

  • Ισημερινός: Σχεδόν 1.100 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 43 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.098 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 43 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των Άνδεων έχει φθάσει επισήμως τους 14.909 νεκρούς επί συνόλου 422.329 μολύνσεων μέχρι εδώ. Αλλά ακόμη 5.448 θάνατοι θεωρείται πως οφείλονταν στην COVID-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από ιατροδικαστικούς, κάτι που αυξάνει τον απολογισμό σε πάνω από 20.350 νεκρούς. Ειδικοί έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως θεωρούν ακόμη κι αυτόν τον τελευταίο αριθμό μάλλον υποτιμημένο.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στον Ισημερινό συνεχίζεται με αργό ρυθμό: έχουν χορηγηθεί περίπου 2 εκατ. δόσεις εμβολίων ως αυτό το στάδιο.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Μπουένος Άιρες, Argentina – Κίτο, Ecuador

Ισραηλινοί σκιτσογράφοι τιμούν τα παδιά – θύματα του πολέμου στη Γάζα και το Ισραήλ [σκίτσα]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: