Ισραηλινοί σκιτσογράφοι τιμούν τα παδιά – θύματα του πολέμου στη Γάζα και το Ισραήλ [σκίτσα]

File Photo Σκίτσο παιδιού που σκοτώθηκε στον πόλεμο via haaretz.com




Ένας Ισραηλινός φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών, ο Ορ Σέγκαλ κινητοποίησε άλλους σκιτσογράφους  για να απαθανατίσει  τα παιδιά – Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους – που έχασαν τη ζωή τους από τη βία του πολέμου και για να εκφράσουν τον πόνο τους χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την Τέχνη τους.

O Σέγκαλ ζήτησε από συμφοιτητές, καθηγητές και εικονογράφους να φιλοτεχνήσουν μια εικόνα στη μνήμη κάθε  παιδιού που είχε σκοτωθεί στις πιο πρόσφατες εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Γάζας. Πάνω από 65 παιδιά σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές

«Το έργο απαιτεί αλληλεγγύη και αναγνώριση του πόνου που προκαλεί η τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα και στο Ισραήλ», λέει ο Σέγκαλ.
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι εικόνες προέρχονται από διαφορετικά μέρη. Μερικοί τιμούν το παιδί, κάποιοι εστιάζουν στη ζωή που θα μπορούσε να είχε, ή σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Μερικά σκίτσα είναι γεμάτα ελπίδα και υπάρχουν παραδείγματα που δίνουν στα παιδιά μια ευχή ».

 

Πηγή Facebook Naama Riba

Πηγή Facebook Naama Riba

Μάλιστα η εφημερίδα Haaretz, με μία κίνηση που δεν έχει ξαναγίνει στο Ισραήλ, κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τις φωτογραφίες των παιδιών που σκοτώθηκαν στην Παλαιστίνη

 

Με πληροφορίες από Haaretz, Naama Riba
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι μαζί: Kοινός τόπος λατρείας εγκαινιάζεται σήμερα στο Βερολίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: