Γιατί η κυβέρνηση Τραμπ απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία; Μελέτη του Νίκου Αντωνιάδη σε Διεθνές Συνέδριο στις ΗΠΑ

Ο Καθηγητής επικοινωνίας Νίκος Αντωνιάδης. Φωτογραφία από το αρχείο του συγγραφέα




Σε μια προσπάθεια να μετρήσει την ικανότητα της κυβέρνησης Τραμπ κατά την περίοδο της πανδημίας, και αξιοποιώντας το βραβευμένο μοντέλο CIS* ως μέσου μέτρησης της απόδοσης της Αμερικανικής κυβέρνησης, σε Διεθνές Συνέδριο του Midwest Political Science Association στις ΗΠΑ (14-18 Απριλιου 2021), ο Νίκος Αντωνιάδης, εκροσωπώντας το St. John’s University της Νέας Υόρκη, παρουσίασε ειδική μελέτη.

Εξέτασε κατά πόσο η κυβέρνηση Τραμπ «Δημιούργησε» πλάνο αντιμετώπισης της πανδημίας, κατά πόσο «Ενημέρωσε» επαρκώς τον Αμερικανικό λαό για το πλάνο της κυβέρνησης του σε σχέση με την πανδημία, και, κατά πόσο Υποστήριξε/Επικοινώνησε (επίσης επαρκώς) το πλάνο αυτό μπροστά στον Αμερικανικό λαό (πάντα σε σχέση με τον Covid-19).

Τα δεδομένα της επιστημονικής μελέτης συλλέχθηκαν διαδικτυακά από Νεοϋρκέζους νέους (ηλικίας 18-25 ετών), ανώνυμα, κατά την περίοδο 13 Απριλίου και 15 Ιουνίου 2020. Η μελέτη εγκρίθηκε για την ποιότητα και εγκυρότητα των αποτελεσμάτων της από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή και εγκρίθηκε για δημοσίευση και παρουσίαση στο συνέδριο.

Το μοντέλο επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι για μια κυβέρνηση, κόμμα ή πολιτικό, και οι τρεις παράγοντες (Δημιουργία, Ενημέρωση και Υποστήριξη) αποτελούν ισχυρό παράγοντα αποτελεσματικότητας, ειδικά σε περιόδους κρίσεων.

Παρ’ όλα αυτά, η μελέτη κατέδειξε ότι η κυβέρνηση Τραμπ «Υποστήριξε» ένα πλάνο που δεν έχει ποτέ «Δημιουργήσει» και που δεν έχει ποτέ «Ενημερώσει» επαρκώς τον Αμερικανικό λαό. Δηλαδή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέτυχε να δημιουργήσει αποτελεσματικό πλάνο για την προστασία του λαού της από το Covid-19 αλλά ούτε και κατάφερε να παράσχει επαρκείς πόρους και σωστή καθοδήγηση στον λαό για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία, που οδήγησε σε πέραν του μισού εκατομμυρίου θανάτων.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση στο Συνέδριο, ο Νίκος Αντωνιάδης έθεσε ένα ρητορικό ερώτημα: «Τι ενέργειες έκανε η κυβέρνηση των Η.Π.Α. για να υποστηρίξει το πλάνο της για τον Covid-19, χωρίς να έχει προηγουμένως «Δημιουργήσει» πλάνο και χωρίς να έχει «Ενημερώσει» επαρκώς τον αμερικανικό λαό για το πλάνο αυτό;

Το μοντέλο CIS υποδεικνύει ξεκάθαρα ότι και οι τρεις παράγοντες (ικανότητα Δημιουργίας, Ενημέρωσης και Υποστήριξης) είναι αλληλένδετοι και δεν μπορούν να σταθούν από μόνοι τους. Διαφορετικά, κανένα πλάνο δεν μπορεί να είναι επαρκές προς όφελος του λαού.

Ακολουθεί το βίντεο από την διαδικτυακή παρουσίαση:

*Το μοντέλο CIS (Create, Inform, and Support) αναπτύχθηκε από τον Δρ. Νίκο Αντωνιάδη και παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Greenwich του Λονδίνου (Απρίλιος 2019).

Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και HellasJournal.

Στην ομογένεια του ποντιακού Γκελεντζίκ ο Δένδιας: Μακραίωνη ελληνική παρουσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: