Συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο Μπάιντεν τον Οκτώβριο: Στο Φανάρι η Αμερικανίδα αναπληρώτρια ΥΠΕΞ

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την αναπληρώτρια ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Wendy R. Sherman. Photo via Facebook @EcumenicalPatriarchate




Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Wendy R. Sherman, η οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη τιμή.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου την υπουργό, η οποία συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην ‘Αγκυρα, David Satterfield, και συνεργάτες της, καλωσόρισαν ο Μ. Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και ο Μ. Σύγκελος Ιάκωβος.

Ακολούθως, η Wendy R. Sherman, ο David Satterfield και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν τον Πατριαρχικό Ναό.

  • Στη συνέχεια, την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στο επίκεντρο της συναντήσεώς τους, κατά την οποία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και στελέχη του Πατριαρχείου, ο πρέσβης Satterfield και οι συνεργάτες της υπουργού, τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έγινε αναφορά στις παλαιότερες Πατριαρχικές επισκέψεις στις ΗΠΑ, καθώς και στην προσεχή που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Ακόμη, ο Πατριάρχης ανέπτυξε στην υπουργό τις προτεραιότητες και τις δραστηριότητες της Πρωτόθρονης Εκκλησίας, οι οποίες, πέραν των άλλων, αποβλέπουν και στην ειρήνη του σύμπαντος κόσμου.

Τέλος, η Α.Θ. Παναγιότης ευχήθηκε ασφαλή και καρποφόρο συνέχιση της περιοδείας της τις προσεχείς ημέρες από την Τουρκία προς χώρες της ‘Απω Ανατολής.

Η υπουργός, από την πλευρά της, μίλησε για το ενδιαφέρον της χώρας της για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε όλο τον κόσμο και για τον σεβασμό της προς τον ιστορικό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον ρόλο του σήμερα διεθνώς.

Η Αμερικανίδα Αξιωματούχος ανέφερε “είναι τιμή μου που έχουμε σήμερα συνάντηση με της Παναγιότητα του τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος είναι ένας σεβαστός ηγέτης για πάνω από 300 εκατομμύρια Χριστιανούς Ορθοδόξους σε όλο τον κόσμο”.

“Οι ΗΠΑ έχουν μια μακροχρόνια σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και συνεργαζόμαστε σε ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων παγκόσμιας σημασίας που υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα και επηρεάζουν όλους μας. Είμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε ως εταίρο καθώς συνεχίζουμε να προάγουμε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο”.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε “έχουμε μια αντίληψη της ιστορίας συμφωνα με την οποία ζούμε σε μια εποχή που οι θρησκείες και οι θρησκευτικές μειονότητες αντιμετωπίζουν προσκλήσεις σε όλο τον κόσμο” .

Αναφέρθηκε στο ταξίδι στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο όπου αναμένεται να συναντηθεί όπως είπε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. “Όπως ξέρετε είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα κάνετε για τους ανθρώπους μας στις ΗΠΑ αλλά και για όλα όσα έχετε κάνει για το Οικουμενικό Πατριάρχείο εδώ”, ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΚΥΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Γιατί η κυβέρνηση Τραμπ απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία; Μελέτη του Νίκου Αντωνιάδη σε Διεθνές Συνέδριο στις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: