Χιλή: Ξεπέρασαν τα 1,2 εκατ. τα κρούσματα, στους 26.500 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Λίγοι ταξιδιώτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Arturo Merino Benitez, της Χιλής μετά το μέτρο του κλεισίματος των συνόρων από τις 5 Απριλίου που συνεχίζεται και τον Μάιο. EPA, Alberto Valdes, μέσω ΚΥΠΕ




Τα κρούσματα του νέου κορωναϊού στη Χιλή ξεπέρασαν τα 1,2 εκατ., ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Όπως διευκρίνισε ο Ενρίκε Πάρις, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 6.469 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 1.204.755. Εξ αυτών, 1.136.816 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 104 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 26.457 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο κ. Πάρις σημείωσε ότι η περιφέρεια Μαγαγιάνες (νότια) κατέγραψε αύξηση 5% των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η Χιλή βρέθηκε αντιμέτωπη με την κορύφωση νέου κύματος της πανδημίας, παρότι βρίσκεται στην πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο ως προς τον εμβολιασμό των πολιτών της. Το τρέχον διάστημα, καταγράφει από 5.000 ως 7.000 κρούσματα την ημέρα.

Την Πέμπτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αίρονται οι περιορισμοί σε 20 κοινότητες, ανάμεσά τους 10 δήμους στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, όπου η εστίαση και τα εμπορικά καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν και θα εφαρμόζονται lockdowns μόνο τα Σαββατοκύριακα, λόγω της μείωσης των μολύνσεων. Τα μέτρα χαλαρώνουν σε άλλους 11 δήμους από αύριο Δευτέρα.

Στους αντίποδες, έξι άλλοι δήμοι θα τεθούν ξανά σε lockdown. Εξάλλου, το μέτρο του κλεισίματος των συνόρων της Χιλής – σε ισχύ από την 5η Απριλίου – συνεχίζει να εφαρμόζεται τον Μάιο.

Με πληροφορίες από Xinhua μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαντιάγο, Χιλή

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τις βαλίτσες τους για διακοπές ετοιμάζουν οι Βρετανοί: Κατά 40% μειώθηκαν τα κρούσματα μετά τον εμβολιασμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: