Τσίπρας: “Απληστία των ισχυρών και του χρήματος” η κίνηση 12 πλούσιων ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα

Οπαδοί της Τσέλσι έξω από το Γήπεδο Stamford Bridge στο Λονδίνο. Η Τσέλσι είναι αναμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν στη νέα διοργάνωση European Super League. EPA, ANDY RAIN, μέσω ΚΥΠΕ
«Με την κίνηση δώδεκα πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα, επιβεβαιώνεται μια αρχή που δυστυχώς δεν καθοδηγεί μόνο το ποδόσφαιρο αλλά σχεδόν κάθε πτυχή του σημερινού κόσμου», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Πρόκειται για την ίδια αρχή που η επικράτησή της με τις πατέντες και τα “παιχνίδια” των εμβολίων προκαλεί χιλιάδες θανάτους», σημειώνει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει:

«Την ίδια αρχή που καταδικάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την απόγνωση, ενώ η ελίτ πολλαπλασιάζει τα κέρδη της. Την ίδια αρχή που καταστρέφει το περιβάλλον, τη φύση, τη γη, με τις ασύδοτες πρακτικές που επιβάλλει. Την ίδια αρχή που υπονομεύει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν ονόματι των κερδών».

Όπως σχολιάζει, «το θέμα σήμερα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ο κόσμος που ζούμε».
«Ο κόσμος που οφείλουμε να αλλάξουμε. Πολεμώντας την απληστία με τη συμμετοχή και τη δημοκρατία. Στην καθημερινότητά μας, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στο ποδόσφαιρο. Παντού!», συμπληρώνει και καταλήγει: «Να μην αφήσουμε τις τύχες μας και τον κόσμο στα χέρια εκείνων που βάζουν τα κέρδη πάνω από τη ζωή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

FIFA και UEFA απειλούν να συντρίψουν τους 12… κινηματίες: Πάντως η διαφορά στα λεφτά είναι μεγάλη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: