Τα Εμιράτα και το Ισραήλ …έρχονται: Θα λάβουν μέρος στην άσκηση «Ηνίοχος 21», με Ελλάδα-ΗΠΑ και άλλες χώρες

Στο πλαίσιο της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 21, έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό η άφιξη στην 117 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Ανδραβίδα του προσωπικού και των μέσων από τα ξένα κράτη που θα συμμετέχουν σε αυτήν, Παρασκευή 09 Απριλίου 2021. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν η Γαλλία (RAFALE, M – 2000 D), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (F – 16), οι ΗΠΑ (F – 16, MQ – 9, KC – 135), η Ισπανία (F/A – 18 HORNET), το Ισραήλ (F – 15, F – 16), ο Καναδάς (Air Weapon Managers – GCI) και η Κύπρος (AW 139), καθώς και η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία με παρατηρητές. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΕΘΑ, STR




Οι αεροπορικές δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ θα συμμετάσχουν στη διεθνή άσκηση “Ηνίοχος 21” στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, στην Ελλάδα.

Εκτός από την Ελλάδα και τις δύο χώρες, θα συμμετάσχουν επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Κύπρος, η Σλοβενία ​​και η Ισπανία. Η “Ηνίοχος 21“, της οποίας ηγείται η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, 12 Απριλίου έως τις 22 Απριλίου για την προσομοίωση σεναρίων συγκρούσεων και καταστροφών.

Το Ισραήλ είναι τακτικός επισκέπτης των ελιγμών, αλλά η συμπερίληψη των Εμιράτων είναι νέα μετά την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Μια πηγή στο Τελ Αβίβ, που επικαλείται η παναραβική εφημερίδα που εκδίδεται στο Λονδίνο “Asharq al Awsat”, διευκρίνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ έχουν κάνει ασκήσεις μαζί: ήδη το 2016, πράγματι, τα αεροσκάφη των δύο χωρών συμμετείχαν στην άσκηση «Κόκκινης Σημαίας» που πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα Εμιράτα και η Ελλάδα θα αναπτύξουν αεροσκάφη F-16, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν με μαχητές F-15 και F-16, δεξαμενόπλοια Stratotanker KC-135 και αεροσκάφη MQ-9 UAV. Η φετινή συμμετοχή του Ισραήλ περιλαμβάνει F-15 και F-16, ενώ η Γαλλία μετέφερε μαχητικά Rafale και Mirage 2000D.

Η Ισπανία θα συμμετάσχει με μαχητικά αεροσκάφη F / A-18, ενώ ο Καναδάς θα στείλει οκτώ αξιωματικούς για να συμμετάσχουν στην άσκηση ως ελεγκτές πτήσεων εδάφους και η Κύπρος θα συνεισφέρει με ένα ελικόπτερο AgustaWestland AW139».

ΠΗΓΗ: Agenzia Nova – Difesa: Emirati e Israele partecipano a manovre aeree internazionali in Grecia

Μεταξύ της Ούρσουλας και του Μισέλ: Η εμφανώς δύσκολη σχέση και η προσβολή από τον Ερντογάν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: