Σκηνές ντροπής για τις πατάτες και τα κρεμμύδια του Ερντογάν [video]

Στιγμιότυπο από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας
Πανικός και σκηνές ντροπής επικράτησαν σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας κατά την δωρεάν διανομή πατάτας και κρεμμυδιών που αποφάσισε ο «Σουλτάνος» σε μία φαιδρή κίνηση που ήδη αντιμετωπίζει σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Οι σκηνές κατεγράφησαν το Σάββατο 17 Απριλίου στο Εϊμπίγιε της νοτιοανατολικής επαρχίας της Ούρφα, αποκαλύπτοντας παράλληλα και το μέγεθος της πενίας από το οποίο υποφέρουν τμήματα της χώρας.

 

Πλήθη συνέρρευσαν γύρω από τα φορτηγά που μοίραζαν πατάτες μέσα σε σακιά, αγνοώντας παντελώς τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

 

Οι διανομές είναι αποτέλεσμα της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αγοράσει χιλιάδες τόνους από πατάτες και κρεμμύδια -κατόπιν σχετικής εντολής Ερντογάν-  από καλλιεργητές που δεν μπορούσαν να πουλήσουν την παραγωγή τους και να τις διανείμουν σε όσους έχουν ανάγκη.


Stampede occurs during free potato distribution in southeastern Turkey

Χρήστες των social media αλλά και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στο κόμμα του Ερντογάν και τον ίδιο προσωπικά για τις εικόνες εξευτελισμού αλλά και τη φτωχοποίηση της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Ερντογάν μοιράζει …πατάτες στο εσωτερικό και … απειλές στο εξωτερικό: Ο Δένδιας άκουσε και δεν σιώπησε…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: