Ο ψεκασμένος Ερντογάν κυνηγά την Τζένιφερ Ψάκι: Τη θεωρεί μέρος διεθνούς συνωμοσίας εναντίον του!

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζένιφερ Ψάκι. EPA, JIM LO SCALZO




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο έγκριτος Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt αποκάλυψε πρόσφατα ότι, λίγο-πολύ, οι Τούρκοι εισαγγελείς, οι οποίοι ελέγχονται απόλυτα από το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, πιστεύουν ότι η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζένιφερ Ψάκι είναι μία …«εγκληματίας»!

Από τον Ερντογάν και από τους υποτακτικούς του, όλα τα περιμένει κανείς. Αλλά να έχουν φτάσει σ’ αυτό το σημείο, ουδείς θα το ανέμενε. Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι

Ο τότε αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, Ισμαήλ Ουτσάρ (Ismail Uçar) κατηγόρησε την κ. Ψάκι λόγω των δηλώσεων της σχετικά με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία.

  • Ο ψεκασμένος εισαγγελέας θεώρησε τα σχόλια της τότε εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι ήταν μέρος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
  • Η κατηγορία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ενσωματώθηκε με δεκάδες κατηγορίες κριτών, αντιπάλων και αντιφρονούντων που κατατέθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία.

Τότε, η αμερικανική κυβέρνηση είχε δικαίως αντιδράσει για τις αστυνομικές επιθέσεις εναντίον Τούρκων διαδηλωτών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Πάρκο Γκεζί. Θα έλεγα ότι εάν είχαν πετύχει τότε οι διαδηλώσεις τα πράγματα στην Τουρκία θα ήταν διαφορετικά.

Ο Ερντογάν τότε πίστεψε ότι πίσω από τις διαδηλώσεις βρισκόταν η τότε κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα και μάλιστα οι εισαγγελείς κατηγόρησαν συγκεκριμένους Αμερικανούς διπλωμάτες ότι σχεδίασαν τις διαδηλώσεις, Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται και ονόματα Αμερικανών πρέσβεων, για τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι καθοδηγούσαν τους διαδηλωτές, ως μέλη της αμερικανικής πρεσβείας.

Μελετώντας το ψεκασμένο …κατηγορητήριο εναντίον της κ. Ψάκι, αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι είναι μία αναξιόπιστη κατηγορία. Όμως τίθενται κάποια σοβαρά ζητήματα, διότι πλέον η κ. Ψάκι είναι εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και στενή συνεργάτιδα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλλιβαν συνομιλεί με τον Ιμπραήμ Καλίν και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κάποια στιγμή θα συνομιλήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Δεν νομίζω ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να τον κρατά και άλλο στον «πάγο». Ερωτώ λοιπόν: Πως είναι δυνατόν, να κατηγορείται η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ως «εγκληματίας» και να γίνονται συνομιλίες στο ανώτερο επίπεδο χωρίς να τίθεται το τεράστιο αυτό ζήτημα στους Τούρκους;

Όλοι γνωρίζουμε -διότι οι πρωταγωνιστές δεν το κρύβουν- ότι οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας είναι εξαιρετικά άσχημες. Ακόμα και αν αποφασιστεί να γίνει η προσπάθεια βελτίωσης, είναι τόσα πολλά τα προβλήματα, που θα πάρει χρόνια να εξαφανιστεί το δηλητηριασμένο κλίμα.

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν κρατά Αμερικανούς πολίτες ως «ομήρους» στις τουρκικές φυλακές. Μερικοί εξ αυτών είναι υπάλληλοι του αμερικανικού κράτους. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν τους αποφυλάκισε ούτε όταν του το ζήτησε ο φίλος του Ντόναλντ Τραμπ. Γιατί να το πράξει τώρα.

Ο Τζο Μπάιντεν, επειδή ακριβώς είναι ο πρόεδρος που θα ηγηθεί της Αμερικής και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν δικαιούται να μην ασχοληθεί με το θέμα των Αμερικανών πολιτών που φυλάκισε με ψεύτικες κατηγορίες ο Ταγίπ Ερντογάν. Και βεβαίως, πως θα συνομιλεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, όταν η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, στο πλαίσιο τότε των καθηκόντων της ως εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατέκρινε την καταστολή των διαδηλώσεων. Δεν εξέφραζε την προσωπική της γνώμη, αλλά τη θέση του αμερικανικού κράτους.

  • Άρα στο εδώλιο του τουρκικού δικαστηρίου, με τις ψεύτικες κατηγορίες στην πλάτη, θα καθίσει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Όχι η κ. Ψάκι, η οποία βεβαίως, στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βρίσκεται απέναντι στην Τουρκία, όπως και πολλά εκατομμύρια δημοκρατικών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι αν ο κ. Μπάιντεν αποφασίσει να επισκεφθεί την Τουρκία, -και σίγουρα θα συνοδεύεται από την εκπρόσωπο του, την κ. Ψάκι, ο ψεκασμένος εισαγγελέας θα την περιμένει στο αεροδρόμιο για να την συλλάβει; Και όμως, στην αυταρχική χώρα του Ερντογάν, αυτά τα πράγματα που εμείς θεωρούμε τρελά και παλαβά, είναι φυσιολογικά…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, ο εισαγγελέας Uçar, είναι ένας πιστός κομματικός φίλος του Ερντογάν και επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο. ‘Αρα παίρνει εντολές και εκτελεί…

ΕΠΙΣΗΣ: Οι Τούρκοι έχουν ανέβει στα …κάγκελα με το διορισμό του Μπρετ Μακ Γκούρκ στη θέση του Αμερικανού συντονιστή για θέματα Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC). Όπως έχει δημοσιευθεί, Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν ποινική υπόθεση εναντίον του, προφανώς επειδή τον θεωρούν συνεργάτη των Κούρδων. Είχε υπηρετήσει ως απεσταλμένος της Αμερικής για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτος (ISIS) και ήταν ο συντονιστής των συμμάχων των ΗΠΑ στη Συρία.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αυτή είναι η πραγματική γνώμη του Μπάιντεν για τον Ερντογάν: Πότε θα γίνει το έρμο το τηλεφώνημα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: