Νουρής προς Μηταράκη: Κοινές προκλήσεις στο μεταναστευτικό για Κύπρο και Ελλάδα

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής δέχεται τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας κ. Νότη Μηταράκη.ΚΥΠΕ




«Κύπρος και Ελλάδα αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ως κράτη μέλη πρώτης γραμμής, δεχόμενες μάλιστα το μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους εταίρους μας», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Κύπρου, Νίκος Νουρής.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4/2021) με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, ο κ. Νουρής δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Είναι καλά γνωστό ότι Κύπρος και Ελλάδα αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ως κράτη μέλη πρώτης γραμμής, δεχόμενες μάλιστα το μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους εταίρους μας. Η σημερινή συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια τόσο της προηγούμενης μου επίσκεψης στην Ελλάδα όσο και της πρόσφατης κοινής συνάντησης των πέντε μεσογειακών κρατών-μελών πρώτης γραμμής στην Αθήνα. Είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την εξαιρετικά εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών για τη διαχείριση των υπέρμετρων μεταναστευτικών ροών, της διαφύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων, των οποίων Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν θεματοφύλακες. Ταυτόχρονα συζητήσαμε τρόπους επίτευξης των κοινών μας επιδιώξεων στα πλαίσια της συζήτησης για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο ασύλου και μετανάστευσης και ιδιαίτερα απέναντι στην άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της στο μεταναστευτικό έναντι όλων των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

  • Πέραν της δεδομένης αδελφικής σχέσης των κυβερνήσεων των χωρών μας, η κοινή μας βούληση, οι επαφές και η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των υπουργείων μας βεβαιώνουν τη συνέχιση και την εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε Κύπρος και Ελλάδα από κοινού να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στη διαχείριση των μείζονων ζητημάτων της μετανάστευσης και του ασύλου.

Φίλε Νότη, για ακόμη μια φορά σε καλωσορίζω στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Κύπρο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Μηταράκης από Κύπρο για μεταναστευτικό: Οι χώρες πρώτης υποδοχής σηκώσαμε και σηκώνουμε δυσανάλογο βάρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: