Nέα βίντεο από τον εξωφρενικό συνωστισμό στο φεστιβάλ των υπερορθόδοξων Εβραίων




Μία ανθρώπινη χιονοστιβάδα που ξεκίνησε όταν κάποιοι από τους χιλιάδες υπερ – ορθόδοξους Εβραίους που συμμετείχαν στο μοιραίο θρησκευτικό φεστιβάλ άρχισαν να εκκενώνουν το χώρο του ύστερα από κατάρρευση εξέδρας φαίνεται να είναι η (τελική αιτία) της τραγωδίας στο όρος Μερόν, που σε κάθε περίπτωση προκλήθηκε από τον απίστευτο συνωστισμό.

Περίπου 100.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί σε έναν χώρο όπου θα έπρεπε να βρίσκονται κανονικά περίπου 10.000

Επιζώντες περιέγραψαν φρικτές σκηνές: Παστούσαν πάνω σε ανθρώπους που ένιωθαν μεν ότι πέθαιναν από ασφυξία, αλλά ήταν αδύνατον να κουνηθούν καταπλακωμένοι από το βάρος εκατοντάδων άλλων.

 

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες βρίσκονται και παιδιά παρότι πολλά συμμετείχαν.

Το ποδοπάτημα συνέβη στη 1.00 το βράδυ σε μια περιοχή όπου παραδοσιακά, στον συγκεκριμένο εορτασμό, ανάβουν φωτιές και  γίνεται χορός.

 

Φράγματα που είχαν τοποθετηθεί για την αποφυγή συνωστισμού λόγω κορωνοϊού, αποδείχθηκαν τελικά ανθρώπινες παγίδες λόγω της τεράστιας συμμετοχής.

Το Φεστιβάλ του όρους Μερόν, που γίνεται προς τιμήν του Ραβίνου  Σιμόν Μπαρ Γιοσάι που βρίσκεται θαμμένος εκεί, είναι ενα από τα μεγαλύτερα ετήσια στο Ισραήλ.

 

Πέρυσι είχε περιοριθεί λόγω Covid αλλά φέτος ήταν το μεγαλύτερο event που επετράπη να λειτουργήσει από την ώρα που το Ισραήλ άρχισε να αίρει τα περιοριστικά μέτρα.

Ακόμη και πριν από την τραγωδία, η 148 άτομα χρτειάστηκαν την παροχή βοήθεια λόγω εξάντλησης από τον προωτοφανή συνωστισμό.

Mε πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Τραγωδία στο Ισραήλ: 44 νεκροί κατά τη διάρκεια προσκυνήματος στο όρος Μερόν [photo, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: