Μειώθηκαν επικίνδυνα τα αποθέματα σε αίμα: Έκκληση για αιμοδοσία από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

File Photo: Ασθενοφόρο εισέρχεται στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ,




Έκκληση για αίμα απευθύνει η Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς τα αποθέματα έχουν μειωθεί επικίνδυνα και ήδη το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο να μεταγγίσει ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας και για την αλληλεγγύη που επιδεικνύετε κάθε φορά στον άγνωστο συνάνθρωπο ασθενή που χρειάζεται μετάγγιση» αναφέρεται σε μήνυμα της Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου προς αιμοδότες και αιμοδότριες.

«Θα σας ζητήσουμε για μία ακόμα φορά να σταθείτε πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών μας σε αίμα και παράγωγά του. Σας παρακαλούμε πολύ, όσοι από εσάς μπορείτε, να προσέλθετε για να αιμοδοτήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Το ωράριο αιμοληψιών είναι: καθημερινές από 08.30-14.00 και από 17.00-19.00 (εκτός απογεύματος Παρασκευής), ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η Αιμοδοσία από 09.00-12.00. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες.

Σε ό,τι αφορά όσους και όσες έχουν περάσει covid, διευκρινίζεται ότι μπορούν να δώσουν αίμα ένα μήνα μετά το τελευταίο σύμπτωμα, ενώ όσοι και όσες έχουν εμβολιαστεί μπορούν να αιμοδοτήσουν μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.

Για την Αιμοδοσία στο Ιπποκράτειο οι αιμοδότες και αιμοδότριες θα πρέπει να προσέρχονται από την πύλη επί της οδού Κ. Καραμανλή, ενώ δεν απαιτείται ραντεβού.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αντίστροφη μέτρηση: Ετοιμο ίσως και μέσα στο 2021 το χάπι κατά του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: