Η εορταστική εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τη 200ή επέτειο του 1821, την Κυριακή στην ΕΡΤ3

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης είχαν συμμετοχή η γνωστή στο κοινό της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, σοπράνο Καρολίνα Πιλού,. photo via goarch.org




Την εντυπωσιακή εορταστική εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τη 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα μεταδώσει η ΕΡΤ3 την Κυριακή στις 12:45.

Η τελετή, την οποία παρουσίασε από τον Αρχιεπισκοπικό Κεντρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, ο κορυφαίος Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου ABC, Τζορτζ Στεφανόπουλος, προβλήθηκε ζωντανά στις 25 Μαρτίου από το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ World. Το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση υποτιτλισμένη στα ελληνικά.

Στην εκδήλωση, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, συμμετείχαν με μαγνητοσκοπημένα μηνύματά τους, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Επιπλέον, με χαιρετισμούς τους συμμετείχαν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσαρλς Σάμερ, οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Ντίνα Τάιτους και Γκας Πιλιράκης, η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη, ο πρώην διευθυντής της εθνικής ασφάλειας, John Negreponte, ο βραβευμένος με Όσκαρ διευθυντής φωτογραφίας, Φαίδων Παπαμιχαήλ, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, και ο επιχειρηματίας Τζον Πούλος.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης είχαν συμμετοχή η γνωστή στο κοινό της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, σοπράνο Καρολίνα Πιλού, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Τεάτρο Γκρατατσιέλο της ΝΥ, βαρύτονος Στέφανος Κορωναίος.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο σε αφήγηση του πολυβραβευμένου Ελληνοαμερικανού ηθοποιού Ντένις Μπουτσικάρη για τη δράση των Αμερικανών φιλελλήνων στην Επανάσταση του 1821, αλλά και για τη γενιά των πρώτων Ελλήνων μεταναστών που έζησαν την επανάσταση και μετέπειτα ανέλαβαν σημαντικό ρόλο στην αμερικανική κοινωνία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWSΑθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: