Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις για “εμπόριο” ταλαιπωρημένων ψυχών: Διακινούσαν παράτυπους μετανάστες

Στην Κύπρο η αστυνομία συνέλαβε τέσσαρα άτομα για υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ, CNA




Τέσσερα άτομα, ηλικίας 28, 25, 31 και 35 ετών, συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτων χωρών για παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δελτίο Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «μεταξύ των ωρών 8 με 10 χθες το βράδυ, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑ&Μ) Αρχηγείου, του Κλιμακίου της ΥΑ&Μ Λάρνακας και της Ομάδας Πρόληψης της Παράτυπης Μετανάστευσης, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή πλησίον της νεκρής ζώνης, μεταξύ των χωριών Λύμπια και Αθηένου».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «τα μέλη της Αστυνομίας, είδαν αριθμό προσώπων να εισέρχονται πεζοί από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα δύο οχήματα και τα ανέκοψαν για έλεγχο σε κοντινή απόσταση».

Από έρευνα που διενεργήθηκε «διαπιστώθηκε πως στα δύο οχήματα επέβαιναν συνολικά έντεκα πρόσωπα. Οδηγός στο πρώτο αυτοκίνητο ήταν 28χρονος, ενώ στο όχημα επέβαιναν άλλα έξι πρόσωπα από το Αφγανιστάν (τρεις άνδρες, μία γυναίκα και δύο ανήλικα παιδιά), τα οποία όπως διαπιστώθηκε έφτασαν παράνομα στην Κύπρο, μέσω κατεχομένων, τις προηγούμενες μέρες».

Οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου «ήταν 25χρονος. Στο όχημα επέβαιναν μια 31χρονη και ένας 35χρονος και άνδρας από το Πακιστάν, ο οποίος φέρεται να έφτασε παράνομα στην Κύπρο, τις προηγούμενες μέρες, μέσω των κατεχομένων περιοχών».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «από τις εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 28χρονου, του 25χρονου και της 31χρονης, ενώ ο 35χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο το οποίο συνόδευσε τους αλλοδαπούς από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές. Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων».

Εναντίον των συλληφθέντων «διερευνώνται αδικήματα όπως παροχή ασύλου σε παράνομους μετανάστες, υποβοήθηση υπηκόου τρίτης χώρας με πρόθεση και σκοπό την αποκόμιση κέρδους και υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τα υπόλοιπα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρα Χωριού.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Φανίτσα Ζαννέττου – Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ

Στην Κύπρο αμφισβητούν τη νομιμότητα των μέτρων κατά του κορωναϊού ενώπιον του Δικαστηρίου Λευκωσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: