Η Αλληλεγγύη απευθύνεται στον Δήμο Κερύνειας: Η Διζωνική (ΔΔΟ) είναι χειρίστη μορφή διχοτόμησης

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση της προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένης Θεοχάρους με τον Δήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Την συνόδευαν ο Σάββας Κωνσταντινίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου και ο Ξενής Ξενοφώντος, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, και μέλη του Κινήματος Αλληλεγγύη. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ, CNA




Το Κίνημα Αλληλεγγύη απευθυνόμενο στον Δήμο Κερύνειας σε ό,τι αφορά τις θέσεις του για τη λύση του Κυπριακού ξεκαθαρίζει και δημόσια ότι η ΔΔΟ είναι χειρίστη μορφή διχοτόμησης, εκτουρκισμού και εξισλαμισμού της Κερύνειας και ότι για το Κίνημα δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός όσο αφορά στην απελευθέρωση κάθε γωνιάς της πατρίδας μας.

Ο Δήμος Κερύνειας δημοσιοποίησε τη θέση του Κινήματος, στην οποία η Αλληλεγγύη διατυπώνει τη θέση ότι οι ηγέτες των Κερυνειωτών όφειλαν να γνωρίζουν ότι «μαχητικά διεκδικούμε την απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων περιοχών μας και φυσικά της πολυφίλητης Κερύνειας, όχι μόνο γιατί πολλοί από εμάς είμαστε Κερυνειώτες αλλά γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως κάθε ελεύθερος άνθρωπος στο νησί μας αισθάνεται Κερυνειώτης».

Περαιτέρω η Αλληλεγγύη αναφέρει ότι πολλές φορές αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν οι Κερυνειώτες να ψηφίζουν και να εκλέγουν στις Βουλευτικές εκλογές εκπροσώπους κομμάτων που είναι φανατικά ταγμένα υπέρ της ΔΔΟ, λύσης που παραχωρεί την Κερύνεια εσαεί στην Τουρκία.

  • Κίνημα Αλληλεγγύης: Τι άλλο έμεινε που θέλουν να δώσουμε στην Τουρκία;

Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξηγήσει στον λαό ποιες είναι τελικά οι κόκκινες γραμμές με τις οποίες πάει στη Γενεύη.

Ακούσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λέει ότι κατανοεί τις ανησυχίες των Τ/κυπρίων και πως εκείνοι, ωστόσο θα πρέπει να κατανοήσουν τις ανησυχίες των Ε/κυπρίων και πως το ζήτημα των υδρογονανθράκων δεν θα μπει ως πρόταξη για συζήτηση, αλλά το ΑΚΕΛ τον πιέζει να κάνει παραχωρήσεις και υποχωρήσεις.

Τελικά σε τι είδους παραχωρήσεις και υποχωρήσεις αναφέρονται, ποιες είναι τελικά οι γεφυρωτικές προτάσεις του ΑΚΕΛ για τις διαφορές στο Κραν Μοντανά; Στο Κραν Μοντανά είχαμε ήδη πατήσεις τις κόκκινες γραμμές. Απομένει να διευκρινιστεί αν αυτό που ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να δεχτεί Διζωνική Δικοινοτική ΣΥΝομοσπονδία.

Κύριοι, οι Τουρκία δεν χρειάζεται «καλόπιασμα», έχει πάρει ήδη όσα θέλει με στόλο και τσαμπουκά και δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση.

Όσο αφορά στο ζήτημα των αγωγών φυσικού αερίου, ο Νίκος Αναστασιάδης οχυρώθηκε πίσω από τον eastmed που αναμένει να τον υπογράψει η Ιταλία για να αρχίσει η ενδεχόμενη κατασκευή του.

Εμείς θεωρούμε ότι είναι, για την ώρα, ένα πολύ επισφαλές για την ώρα κάποιος να οικοδομεί την πολιτικής του στηριζόμενος σε ένα έργο που ενδεχομένως και να μην κατασκευαστεί, αν και εκ των πραγμάτων πρόκειται για τεράστιας σημασίας έργο.

Τέλος ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μας ενημερώσει αν τελικά θα δώσει την ηχογράφηση με τη συνομιλία που είχε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα Ηνωμένα Έθνη, όπως έπραξε και η Τουρκία.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο Γ.Γ. του ΕΛΚ λέει ότι η επιθετικότητα του καθεστώτος Ερντογάν είναι εναντίον της Κύπρου αλλά και της Ε.Ε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: