Γιατί απέτυχαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις; Δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν την υγεία των λαών τους!

File photo: Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στο κέντρο του Παρισιού εργαζόμενοι στις λεγόμενες “μη αναγκαίες” δραστηριότητες της οικονομίας που παραμένουν κλειστές λόγω πανδημίας στη Γαλλία. “Ξεχασμένοι” αναφέρεται στο πανό. EPA/IAN LANGSDON




Μελέτη-Έρευνα του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

To 2019, σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Greenwich του Λονδίνου, κρατώντας στο ένα χέρι μια “ασυσκεύαστη” σοκολάτα και στο άλλο μια “συσκευασμένη” σοκολάτα ρώτησα το ακροατήριο: Ποιαν θα αγοράζατε;

Μέσα από συγκεκριμένο μοντέλο/στρατηγική (Τhe CIS Model*: Create, Inform, Support), δηλαδή Δημιουργώ, Ενημερώνω, Υποστηρίζω, και με την μελέτη να έχει διεξαχθεί μεταξύ Αμερικανών πολιτικών αλλά και ψηφοφόρων από όλες τις Πολιτείες, υποστήριξα ότι μια κυβέρνηση, ένα κόμμα, ή ένας πολιτικός δεν αρκεί απλά και μόνο να έχουν μια “καλή ιδέα” .

  • Στο σημείο αυτό έδειξα στο κοινό του Συνεδρίου την πίσω πλευρά της συσκευασμένης σοκολάτας, σημειώνοντας πως μετά την παραγωγή της ιδέας (Δημιουργία) πρέπει να ακολουθηθεί η ορθή «Πληροφόρηση», όπως γίνεται και για μια σοκολάτα (π.χ. ποσότητα ζάχαρης, χοληστερίνης, κ.λπ.) και τέλος, να Υποστηριχθεί κατάλληλα με την ορθή επικοινωνία προς τον λαό.

To υπό αναφορά μοντέλο/στρατηγική μετρά όλα τα δημόσια προβλήματα της κάθε χώρας και βοηθά την κάθε κυβέρνηση, κόμμα ή πολιτικό να κατανοήσουν και διορθώσουν τα κενά τους.

Μέχρι στιγμής, το CIS έχει μετρήσει την απόδοση της Αμερικανικής Κυβέρνησης σε σχέση με τον COVID-19, μια μελέτη που θα παρουσιαστεί σε Συνέδριο του Midwest Political Association των ΗΠΑ (την Κυριακή 18 Απριλίου) αλλά και την απόδοση της Αμερικανικής κυβέρνησης σε διάφορα άλλα δημόσια θέματα (όπως Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία, Κλιματολογική Αλλαγή, Μεταναστευτικό, Ρατσισμός, Υγεία, κ.λπ.).

Έχοντας ως βάση το πιο πάνω μοντέλο, προχώρησα σε νέα μελέτη, όπου, με δείγμα 200 Ευρωπαίων πολιτών μετρήθηκε η ικανότητα των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη στρατηγική, με απώτερο στόχο την ικανοποίηση των πολιτών τους στο θέμα Υγείας, ειδικά στην περίοδο του κορωνοϊού. Η μελέτη διεξήχθη τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο του 2020 και επικεντρώθηκε σε τρεις καίριας σημασίας συσχετισμούς, όπως πιο κάτω:

(1) Σύμφωνα με τα ευρήματα, (και) στην Ευρώπη υπάρχει ισχυρός συσχετισμός του προβλήματος της Υγείας και του COVID-19 με τη συγκεκριμένη στρατηγική (The CIS).

  • Πιο συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι πολίτες ανέμεναν και αναμένουν από τις κυβερνήσεις τους περισσότερες «λύσεις» (Δημιουργία) στο θέμα Υγείας και COVID-19, περισσσότερη «Ενημέρωση» και περισσότερη (και πιο επαρκή) «Υποστήριξη» και επικοινωνία.

(2) Το πιο πάνω επιβεβαιώνεται και υποστηρίζεται και από το δεύτερο εύρημα, όπου διαφάνηκε η ισχυρή σχέση της υπό αναφοράς στρατηγικής (CIS) με το στοιχείο της «ικανοποίησης» των λαών της Ευρώπης (πέραν των ΗΠΑ).

Δηλαδή, η έρευνα ενισχύει την αποτελεσματικότητα αυτής της στρατηγικής μέσα από την συνεχή ανάγκη των Ευρωπαίων πολιτών για Δημιουργία (πλάνου), Ενημέρωση και Υποστήριξη προτάσεων/λύσεων/πλάνου από πλευράς των κυβερνήσεων τους σε θέματα που αφορούν την υγεία τους και πιο συγκεκριμένα τον COVID-19.

(3) Λυπηρό μεν αλλά μάλλον αναμενόμενο με τα όσα ακούμε και διαβάζουμε όλο αυτό το διάστημα, στο τρίτο σημείο της έρευνας διαφάνηκε η αποτυχία των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να διαχειριστούν το πρώτιστο θέμα της υγείας των πολιτών τους, τον COVID-19.

Παρ’ όλη την σημαντικότητα του θέματος, είναι έκδηλη η απογοήτευση των Ευρωπαίων πολιτών σε σχέση με τους χειρισμούς και τις (ανεπαρκείς) στρατηγικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις τους σε θέματα Υγείας/COVID-19.

  • Με απλά λόγια, οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήταν απούσες σε θέματα «Δημιουργίας», «Ενημέρωσης» και «Υποστήριξης» ιδεών, προτάσεων και πλάνου που σχετίζονται με την Υγεία και πιο ειδικά με τον COVID-19.

*Το πιο πάνω μοντέλο (The CIS Model: Create, Inform, and Support) έχει βραβευτεί για την καινοτομία του, ως η καλύτερη μελέτη/παρουσίαση στο Πανεπιστήμιου Greenwich του Λονδίνου, τον Απρίλη του 2019. Έχει ήδη καταστεί ως σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πολιτικού μάρκετινγκ και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας μιας κυβέρνησης, ενός κόμματος ή ενός πολιτικού, καταφέρνοντας να συνδυάσει όλα τα δημόσια προβλήματα της κοινωνίας και να δώσει σε κάθε κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο ένα ισχυρό εργαλείο για να προχωρήσουν με επιτυχία σε υγιή μονοπάτια και την ευημερία των λαών τους και της κοινωνίας γενικότερα.

Πρώτη δημοσίευση: Εφημερίδα LA Voice

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και HellasJournal.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Ακόμη και σε αυτό καταφέραμε να συγκρουστούμε: Η ψήφος των αποδήμων δεν θα έπρεπε να διχάζει

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: