“Αι γενεαί πάσαι”- Ο πόνος της Παναγίας από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού [video]

Σε φάρο του Πολεμικού Ναυτικού οι Μπάντα και οι χορωδοί ψάλουν το “Αι γενεαί πάσαι”. screenshot via YouTube/HellenicNavy




Τα εγκώμια του Επιταφίου, τα «αγαπημένα ψάλματα των ορθοδόξων», μας μεταφέρουν σε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο οι χορωδοί και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Με ένα βίντεο από τους φάρους του Πολεμικού Ναυτικού, η μπάντα υμνεί την κορύφωση του Θείου Δράματος και το μοιρολόι της Παναγίας.

Κατά την τελετουργία τα ψάλματα αυτά ψάλλονται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, εντός των ναών, λίγο πριν την εκφορά του Επιταφίου, ενώ ορισμένα εξ αυτών και επαναλαμβάνονται κατά την εκφορά.

Τα εγκώμια αποδίδονται και στη νοηματική από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας “Κρατύλος”.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού, το τμήμα της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού δημιουργήθηκε το έτος 1875 με πρώτους βαθμοφόρους εκπαιδευτές αποσπασμένους στο Πολεμικό Ναυτικό από το μουσικό τμήμα της μουσικής του στρατού ξηράς της τότε φρουράς Αθηνών μέχρι το1878 όπου στην συνέχεια την εκπαίδευση του τμήματος αυτού αλλά και την διεύθυνση του ανέλαβαν πλέον βαθμοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού κατάλληλοι για τα καθήκοντα αυτά.

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Οι περισσότεροι ιστορικοί συμφωνούν με τον Μπάιντεν: Καμία ένδειξη συμφιλίωσης μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: