Δεσμεύτηκε η περιουσία του αστέρα του Χόλιγουντ Ζακ Χόργουιτς: Κατηγορείται για απάτη

Ο ηθοποιός Ζακ Ειβερι. Πηγή φωτογραφίας via twitter: @_zachavery
Η κινητή και ακίνητη περιουσία ύψους 690 εκατ. δολαρίων του ηθοποιού Ζακ Χόργουιτς – με το καλλιτεχνικό όνομα Ζακ Έιβερι, δεσμεύτηκε από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, ύστερα από την αποκάλυψη της απάτης που έστησε, από πράκτορα του FBI.

Ο ομοσπονδιακός πράκτορας κατέθεσε στο Δικαστήριο του Λος Αντζελες, πως ο Εϊβερι είναι ο «εγκέφαλος» και η κορυφή της πυραμίδας τύπου «Πόντσι» που είχε δημιουργήσει για να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από πλούσιους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο 34χρονος ηθοποιός του Χόλιγουντ, αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως εξαπάτηση και ξέπλυμα χρημάτων και μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, καθώς προσέγγιζε επενδυτές ισχυριζόμενος πως η εταιρεία διανομής κινηματογραφικών έργων που ίδρυσε με την επωνυμία 1inMM Capital LLC, είχε συμβόλαια με τη Netflix, την HBO και άλλες γνωστές πλατφόρμες streaming.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, o ηθοποιός απέσπασε χρηματικά ποσά ύψους 227 εκατ. δολαρίων, υποσχόμενος την προώθηση των ταινιών μέσω των γνωστών πλατφόρμων διανομής. Ο επίδοξος παραγωγός, αν και δεν είχε συμφωνήσει με τις εταιρείες διανομής, παρουσίαζε πλαστά συμβόλαια, υποσχόμενος αποδόσεις άνω του 35%, μέσω της διανομής των ταινιών σε υπεραγορές όπως η Αυστραλία, η Αφρική, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Αμερική. Μάλιστα, υποσχόταν -εκτός από τα καθαρά κέρδη που θα συγκεντρώνονταν από την προβολή των ταινιών – καταβολή απόδοσης από τα χρήματα που θα συγκέντρωναν από μεταγενέστερους επενδυτές.

Σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, ο 34χρονος ηθοποιός κατάφερε να αποσπάσει από την επενδυτική JJMT Capital, 160 εκατ. δολάρια.

Ο Χόργουιτς, ο οποίος έχει «πρωταγωνιστήσει» στα περσινά θρίλερ «You’re not alone» και «Last moment of clarity» καθώς και στη φετινή ταινία τρόμου «The devil below», συνελήφθη την Τετάρτη από πράκτορες του FBI και αφέθηκε ελεύθερος έως την συζήτηση της υπόθεσης στο δικαστήριο τον επόμενο μήνα, καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: imerisia.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Δυο δαιμόνια 30χρονα αδέλφια από χωριό της Ιρλανδίας με startup 95 δισ. στη Silicon Valley

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: