Μπλίνκεν από Αφγανιστάν: Δεν είπαμε ποτέ ότι θα μείνουμε για πάντα, προειδοποίηση σε Ταλιμπάν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Συμφιλίωσης, Αμπντάλα Αμπντάλα, στην Καμπούλ. EPA/SAPIDAR PALACE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Καμπούλ ότι ήρθε η ώρα οι αμερικανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και προειδοποίησε τους Ταλιμπάν πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους θα λάβει “πολύ ισχυρή απάντηση”.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ο Μπλίνκεν είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκόπευαν ποτέ να διατηρήσουν μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν.

  • “Εάν, καθώς οι δυνάμεις μας αποχωρούν, δεχθούν επίθεση από τους Ταλιμπάν, αυτό θα αντιμετωπιστεί με μια πολύ ισχυρή απάντηση”, δήλωσε προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί η αμερικανική υποστήριξη προς τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που πολεμούν τους ισλαμιστές αντάρτες.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισήμανε πως οι ΗΠΑ θα “εντείνουν” τη διπλωματία τους για το Αφγανιστάν και θα κάνουν “ό,τι μπορούν” για να προάγουν τις προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Καμπούλ και των ανταρτών.

Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει επίσης την ανθρωπιστική της υποστήριξη στο Αφγανιστάν και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Καμπούλ, Αφγανιστάν

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Σκληρές κυρώσεις Μπάιντεν στη Ρωσία: Και απέλαση 10 διπλωματών – Επικροτεί το ΝΑΤΟ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: