Άρση απορρήτου για το κινητό του Λιγνάδη: Φύλλο και φτερό ό,τι βρέθηκε στο σπίτι του

File photo: Εικόνα από την κρυψώνα με μέρος του αρχείου του Λιγνάδη, στο δεύτερο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμά του. Screenshot via You Tube/OPEN TV




Πράσινο φως για εξονυχιστικό έλεγχο στο κινητό τηλέφωνο του προσωρινά κρατούμενου για βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, έδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πριν λίγες ημέρες, εγκρίνοντας άρση απορρήτου .

Οι δικαστές έδωσαν συγκατάθεση για λόγους διερεύνησης σοβαρής ποινικής υπόθεσης, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου καλλιτέχνη και σε κάθε μορφής επικοινωνία, είτε αυτή αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μηνύματα γραπτά (sms), ηχογραφημένα, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες κ.ά..

Δίνει επίσης έγκριση για ενδελεχή ανάλυση στοιχείων από αυτά που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμά του και σε αποθηκευτικό χώρο στην πολυκατοικία που έμενε, ώστε όπου απαιτείται, να γίνουν διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων για να αναλυθούν.

Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε κρίσιμου δεδομένου που θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.. Η απόφαση των δικαστών αφορά και την περίπτωση των υπηρεσιών νέφους (cloud ).

    Ξαναρχίζει η “παγωμένη” ανάκριση

Στο μεταξύ πλέον, ξεκινά και πάλι η ανάκριση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία είχε παγώσει μέχρι να κριθεί η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας που υπέβαλε δια του συνηγόρου του ο καλλιτέχνης.

Στο βούλευμα που εκδόθηκε χθες, με το οποίο απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις του κατηγορούμενου για εξαίρεση της ανακρίτριας, οι δικαστές φέρεται να χρησιμοποιούν αυστηρή γλώσσα για τον καλλιτέχνη και τον συνήγορο του. Αναφερόμενοι μάλιστα στο επεισόδιο που έλαβε στο γραφείο της ανακρίτριας στις 5 Μαρτίου, οι δικαστές τονίζουν πως οι εκφράσεις του συνηγόρου προς την δικαστική λειτουργό, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου και του εντολέα του “να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια, ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης”.

Κρίνουν επίσης, ότι “οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της (σ.σ. ανακρίτριας) στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια, καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το αίτημα Λιγνάδη για εξαίρεση της ανακρίτριας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: