Αποστολή προστασίας ευαίσθητων στόχων για τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας…

Ο Αντιπτεραρχος Μπλιούμης, Αρχηγός ΓΕΑ στην πίσω θέση του F-16 M της 336 μοίρας.  Πηγή: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ 
Ρεπορτάζ: Hellas Journal, Γ.Σ.

Μέσα στη νύχτα, το πρώτο “γεράκι” της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ως εκπαιδευόμενος τάχθηκε υπό των επιχειρησιακών σχεδίων της άσκησης “Ηνίοχος 21”.

Με τα “γεράκια” του Ολύμπου της 336 Μοίρας και με F-16 Μ, στο οποίο είναι ο ίδιος διαθέσιμος πέταξε στην πίσω θέση προσαρμόζοντας την διόπτρα νυχτερινής όρασης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ο Πτέραρχος Μπλιούμης μετείχε σε νυχτερινή πτήση των F-16 με χρήση NVGs σε αποστολή προστασίας στόχων εναντίον εχθρικού σχηματισμού που προσέγγιζε.

H χρήση των διοπτρών νυχτερινής όρασης είναι η επέκταση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων στους ιπταμένους των αεροσκαφών.

Οι NVGs , AVS-9 περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό των F-16 από την απόκτηση των πιο προηγμένων F-16 Block 52 plus & F-16 Block 52 Adv.

Στις αποστολές αέρος- εδάφους ο ιπτάμενος μπορεί να έχει μια απεικόνιση όλου του εξωτερικού περιβάλλοντος και είναι πλέον με τις διόπτρες, ικανός να εντοπίσει με μεγάλη ακρίβεια, οπτικά, στόχους στο έδαφος. Αυτό του επιτρέπει να έχει αυξημένη αντίληψη της τακτικής κατάστασης όσο και να εκτελεί διαδικασίες προσβολής στόχων με τακτικές ημέρας.

Αντίστοιχα στις αποστολές αέρος- αέρος με την χρήση των Διοπτρών Νυχτερινής Όρασης μπορεί ο χρήστης να εντοπίζει οπτικά σε μεγάλες αποστάσεις αεροσκάφη, να παρατηρεί την θέση τους, να πλησιάζει και  να εκτελέσει μια αναγνώριση- αναχαίτιση, όπως ακριβώς γίνεται και την ημέρα.

Απαιτούν ειδική πιστοποίηση για τους ιπταμένους που πετούν με την χρήση νυχτερινών διοπτρών ενώ και στη συνέχεια για να είναι εν ενεργεία αυτή η πιστοποίηση πρέπει οπωσδήποτε να πετούν συγκεκριμένες ώρες σε μηνιαία βάση.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η αεροπορική υπεροχή του «Ηνίοχου» που εκνευρίζει την Άγκυρα: Οι «hot» περιοχές του FIR που πετούν οι σύμμαχοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: