Το παίρνει πάνω του ο Τζόνσον: Θα εμβολιαστώ σύντομα και σίγουρα με το AstraZeneca

O Μπόρις Τζόνσον αναχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ για το Κοινοβούλιο. EPA/ANDY RAIN




Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα εμβολιαστεί σύντομα κατά της Covid-19, «σίγουρα με το εμβόλιο της AstraZeneca», για το οποίο η κυβέρνηση του Λονδίνου διαβεβαιώνει ότι δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο για την υγεία.

«Θα εμβολιαστώ πολύ σύντομα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης επίκαιρων ερωτήσεων προς τον επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

  • Αφού έκαναν μια πρώτη δόση εμβολίου σε σχεδόν 25 εκατομμύρια ανθρώπους, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επεκτείνουν τους εμβολιασμούς στους άνω των 50 ετών. Ο Βρετανός ηγέτης είναι ηλικίας 56 ετών.

«Θα είναι σίγουρα το εμβόλιο των AstraZeneca/ Πανεπιστημίου Οξφόρδης που θα κάνω», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο βρετανικό εμβόλιο που χρησιμοποιείται παράλληλα με εκείνο των Pfizer/BioNTech, στην τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο στη Βρετανία.

Απαντώντας σε επικρίσεις σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωναϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 125.000 ανθρώπους στη χώρα, ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως «λυπάται» για όσα έχουν συμβεί, διαβεβαιώνοντας πως αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» των ενεργειών της κυβέρνησης.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Υπό τον φόβο του κορωναϊού οι εκλογές στην Ολλανδία: Οι ψηφοφόροι φέρνουν τα μολύβια από το σπίτι τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: