Σάλος πάλι διεθνώς με την AstraZeneca: Εγκαλείται ότι έδωσε ανακριβή στοιχεία για το εμβόλιο

Προετοιμασία εμβολίου στην Ινδονησία.EPA/MADE NAGI




Η AstraZeneca ίσως έχει παραχωρήσει ελλιπή στοιχεία για τα δεδομένα που αφορούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της όπως αυτά προέκυψαν από μία μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή, ανακοίνωσε σήμερα αρμόδια ιατρική υπηρεσία των ΗΠΑ, προκαλώντας νέα αναταραχή για το εμβόλιο καθώς η είδηση είναι πρώτο θέμα σε πολλά από τα πλέον έγκυρα μέσα του πλανήτη.

Οι ανησυχίες εγείρουν νέες αμφιβολίες κατά πόσον η βρετανική φαρμακοβιομηχανία θα μπορέσει να λάβει στις ΗΠΑ την άδεια χρήσης για το εμβόλιο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως είχε προγραμματισθεί, και έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την ενδιάμεση κλινική δοκιμή που έδειξαν καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα.

 

«To Σώμα Ελέγχου Ασφάλειας Δεδομένων (Data Safety Monitoring Board – DSMB), μία ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τη δοκιμή, εξέφρασε ανησυχίες  ότι η AstraZeneca μπορεί να συμπεριέλαβε παρωχημένα (σσ: παλαιότερα) στοιχεία από τη συγκεκριμένη δοκιμή που μπορεί να έχουν παράσχει μία ελλιπή εικόνα των δεδομένων αποτελεσματικότητας του εμβολίου«, ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ (NIAID).

Επικεφαλής του Ινστιτούτου NIAID είναι ο Άντονι Φάουτσι και το Ινστιτούτο αποτελεί τμήμα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ.

Η AstraZeneca έχει ήδη ενημερωθεί για τις εν λόγω ανησυχίες και της ζητήθηκε να συνεργαστεί με το DSMB για τον έλεγχο των δεδομένων αποτελεσματικότητας ώστε να διασφαλιστούν τα πιο ακριβή και πιο επικαιροποιημένα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν».

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝEWS GOOGLE

Στη μάχη και οι 206 επιστρατευθέντες γιατροί, ασφυξία στα νοσοκομεία με 5.000 ασθενείς

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: