Στη μάχη και οι 206 επιστρατευθέντες γιατροί, ασφυξία στα νοσοκομεία με 5.000 ασθενείς

Το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, Αθήνα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σε Ερυθρό Σταυρό και Σισμανόγλειο, όπου παρουσιάζονται και οι περισσότερες ελλείψεις, ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστούν από τις 8 το πρωί -βάσει των φύλλων πορείας που έλαβαν χθες- οι 206 επιστρατευθέντες γιατροί.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, η επιλογή των 206 γιατρών έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια. Ολοι τους είναι κάτω των 60 ετών και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γιατροί που έχουν τις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. Η διάρκεια της επίταξης των υπηρεσιών τους αφορά χρονικό διάστημα ενός μήνα. Οι γιατροί που επιτάχθηκαν θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Το υπουργείο Υγείας εξήγησε χθες και τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προχωρήσει σε επίταξη γιατρών. Σε ένα ερωτηματολόγιο με 16 ερωτήσεις απάντησε σε όλες τις απορίες για την απόφαση αυτή, τα κίνητρα που θα δοθούν στους γιατρούς που θα συμμετέχουν στην επιστράτευση, αλλά και τα κριτήρια επιλογής των 206 που πήραν τα φύλλα πορείας για σήμερα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επίταξης, σε χθεσινή του συνέντευξη ο Υπ. Υγείας Β. είπε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη στιγμή που μόνο 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ίδιου αλλά και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. «Κάναμε υπομονή και περιμέναμε. Μόνο 61 αποδέχτηκαν και τους παίρνω τηλέφωνο, έναν έναν για να τους ευχαριστήσω» τόνισε ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν έχει μείνει πλέον νοσηλευτής στην «αγορά» και δεν υπάρχει γιατρός εκτός ΕΣΥ αν εξαιρέσει κάποιος όσους έφυγαν για να εργαστούν στο εξωτερικό».

«Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, είμαστε εδώ και στηρίζουμε το ΕΣΥ που στέκεται όρθιο, ένα σύστημα που δεν κατέρρευσε» είπε ακόμη ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ασφυξία στο ΕΣΥ

Χθες καταγράφηκαν 576 νέες εισαγωγές μέσα σε ένα 24ωρο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που αποτυπώνει την αφόρητη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ενω ρεκόρ σημειώθηκε και στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Συνολικά ο αριθμός των νοσηλευόμενων έσπασε το «φράγμα» των 5.000, (5.057) αριθμός τρομακτικός δεδομένου ότι ακόμη και τη χειρότερη περίοδο του περασμένου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου οι νοσηλευόμενοι δεν είχαν υπερβεί τους 4.800 στα νοσοκομεία της χώρας.

Μεγάλος αριθμός κλινών του ΕΣΥ έχει μετατραπεί πλέον σε κλίνες κορωνοϊού, με τις ιδιωτικές κλινικές να παραχωρούν τις κλίνες τους για non covid περιστατικά.

Από τους νοσηλευόμενους οι 3.903 βρίσκονται σε απλές κλινικές covid και άλλοι 1.154 σε κλίνες Mονάδων (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θαλάμους αρνητικής πίεσης).

Ακολουθήστε το ΗΕLLASJOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Με κάμερα στη στολή και… σεσημασμένο κράνος από σήμερα οι αστυνομικοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: