Πήρε αμέσως αέρα η Τουρκία: Είμαστε χώρα κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης, λένε χωρίς τσίπα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου image via Twitter, @MevlutCavusoglu




Μια ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στο twitter δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως ασκεί η κατοχική δύναμη την εξωτερική της πολιτική χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς καμία τσίπα.

Τη μια μέρα μπορεί να υβρίζει, να απειλεί και να κατηγορεί και την άλλη να γλύφει και να πανηγυρίζει.

Πάντα βέβαια, αυτά συμβαίνουν γιατί έχει εμφανείς ή αφανείς συμπαραστάτες οι οποίοι φροντίζουν να μην υπάρχουν πραγματικές συνέπειες για τις προκλήσεις και τις παρανομίες της.

Σε αυτή τη φάση και ενώ όλα δείχνουν ότι η Τουρκία πετυχαίνει να εξομαλύνει έστω και πρόσκαιρα τις σχέσεις της με την ΕΕ καθώς απέσυρε τα πλοία της από την ανατολική Μεσόγειο μετά από ένα πολύμηνο όργιο παρανομιών, άλλαξε και πάλι το βιολί

Η # Τουρκία είναι μια κομβική χώρα για το μέλλον της Ευρώπης όπως ήταν στο παρελθόν. Η ανανεωμένη στενή συνεργασία μας με την #EU θα συνεχίσει να φέρνει ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η ανάρτηση αυτή έγινε με αφορμή την 5η επέτειο από τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τη συνεργασία στο προσφυγικό.

Και δεν είναι τυχαία η συγκυρία καθώς σε λίγες ημέρες στη σύνοδο κορυφής οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για την ανανέωση-επέκταση της συμφωνίας για την οποία η Τουρκία, όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα ζητά εκτός από οικονομικά ανταλλάγματα -6 δισ. προέβλεπε η πρώτη συμφωνία- αναθεώρηση της συμφωνίας για την τελωνειακή ένωση και ελεύθερη βίζα για τους πολίτες της που επισκέπτονται τις χώρες της ΕΕ.

Hellas Journal

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Tηλεδιάσκεψη Φον ντερ Λάιεν, Μισέλ με Ερντογάν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: