Ο «Τραμπισμός» και οι Νοικοκυραίαιοι”: Επικίνδυνος για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, λόγω …Τραμπ!

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έξω απόπ την κατοικία του στη Νέα Υόρκη. EPA, JUSTIN LANE




Του ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ (*)

Στη Νέα Σμύρνη προσφάτως δεν έγινε «συνωστισμός». Έγινε μία αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση σε ένα μεσοαστικό και φιλήσυχο προάστιο της Αθήνας, που πραγματικά αιφνιδίασε κάθε καλόπιστο παρατηρητή.

Είναι κοινός τόπος για το μέσο πολίτη ότι προσφάτως η κυβέρνηση και το «επιτελείο Μαξίμου» βρέθηκαν σε πολύ δυσχερή θέση λόγω του ζοφερού «φαινομένου της Λιγναδιάδας».

Η επακολουθήσασα δε «επικαιροποίηση» της «υπόθεσης Κουφοντίνα» και μάλιστα άνευ νομίμου αιτίας όξυνε το δημόσιο λόγο σε περίοδο σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης και απόκρημνης οικονομικής κατάστασης. Υπ’ όψιν δε ότι της οικονομικής κρίσης κύριο θύμα είναι η μεσαία τάξη, όπως αυτή ως «διαστρωμάτωση» εννοείται με κοινωνιολογικούς και οικονομικούς όρους.

  • Εν πάση περιπτώσει, η όποια απόπειρα μετάθεσης των κρίσιμων προβλημάτων από την ατζέντα της καθημερινότητας δεν αφορά πρόσφορη πολιτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τα προβλήματα είναι ενεστώτα και ιδιαιτέρως σοβαρά.

Εάν δε λάβουμε υπ’ όψιν ότι το «επιτελείο Μαξίμου» μεθοδεύει μέσω πόλωσης, μετάθεση της ατζέντας από τα προβλήματα της πανδημίας και της οικονομίας, αποσιωπώντας σε μεγάλο βαθμό ή ωραιοποιώντας επικοινωνιακά και τα εθνικά ζητήματα πρωτίστως εκείνο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναδεικνύοντας ως κυρίως ζητούμενο το «νόμο και την τάξη», θα επισημάνουμε ότι η διαδικασία αυτή πλανάται περί τα πράγματα.

Το εξυφαινόμενο κλίμα ενός «Τραμπισμού» δεν μπορεί να αποδώσει επ’ ωφελεία της κυβέρνησης, ενώ δεν θα αποδώσει και εκλογικά σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού – εάν κάτι τέτοιο μελετά το «επιτελείο Μαξίμου»!..

  • ΜΑΤΑΙΟΣ  ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΚΟΠΟΣ…

Ενταύθα υπ’ όψιν και τα εξής: 

Όσο και αν το «επιτελείο Μαξίμου» επιχειρήσει να δημιουργήσει «κλίμα πόλωσης», ακόμη και «διχασμού» μέσω ενός απαράδεκτου για το δημοκρατικό πολίτευμα αυταρχισμού και αστυνομικού κράτους, όλη αυτή η «διαδικασία», ως προεκτίθεται, δεν θα αποδώσει εκλογικά.

Μέθοδοι τέτοιων εντάσεων, τελικώς, αξιολογούνται από τους σώφρονες και δημοκράτες πολίτες και καταλήγουν αναποφεύκτως σε βάρος του όποιου ενορχηστρωτή. Αυτό απέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Εάν το «επιτελείο Μαξίμου» θέλει να συσπειρώνει τη δεξιά ή ακροδεξιά αντίληψη που μπορεί να υπάρχει στους πολίτες (και σε όποιο ποσοστό υπάρχει), αυτομάτως και αυτοδικαίως αποσυσπειρώνει την κοινωνία των δημοκρατικών πολιτών γενικότερα.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες είτε αιφνιδιάσει εκλογικά ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης είτε όχι, θα βρεθεί χαμένος. Το ακροδεξιό «τμήμα» που ελλοχεύει στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία θα αποδοκιμαστεί από τους πολίτες. Μην ξεχνά δε ο κ.πρωθυπουργός ότι η Νέα Δημοκρατία, πριν από λίγα χρόνια, ήτοι το 2012, «συσπείρωσε»  μόλις το 18% του εκλογικού σώματος!

  • Ο «ΤΡΑΜΠΙΣΜΟΣ» ΔΕΝ ΓΟΗΤΕΥΕΙ…

Το «επιτελείο Μαξίμου» εάν «εκτιμά» ότι με «τσαμπουκά μέσω της αστυνομίας» και με πρακτικές απο καθέδρας «Τραμπισμού» που θα αφορούν στο δόγμα «νόμος και τάξη», θα «γοητεύσει» τους λεγόμενους νοικοκυραίους της εποχής μας, δεν θα βραδύνει να διαπιστώσει ότι η εκτίμηση αυτή πλανάται περί τα  πράγματα…

 Ο κόπος των «επιτελών του Μαξίμου» δεν θα αποδειχτεί μόνο μάταιος για τα στενά κομματικά συμφέροντα της Νέας ΔημοκρατΊας (δικό της είναι το πρόβλημα), αλλά  και επικίνδυνος για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή!..

Οπότε το «ζήτημα αυτό» συναρτάται ευθέως με το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, και οι δημοκράτες πολίτες θα υπερασπιστούν τους δημοκρατικούς θεσμούς ,ως πρώτιστο καθήκον, με όλους τους νόμιμους τρόπους!

(*) Ο Πέτρος Μηλιαράκης δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC – EU).

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Οι διερευνητικές επαφές με την παραβατική Τουρκία και η παρέμβαση του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: