Ο οίκος Hermès τιμά την Ελληνική Επανάσταση: Με το συλλεκτικό Μαντήλι «Ελευθερία» [εικόνα]

Το συλλεκτικό μαντήλι του οίκου Hermes που θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαρτίου και θα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης




Η Ελληνική Επανάσταση ξεσήκωσε ένα πανευρωπαϊκό κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και ενέπνευσε πολλούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες και λογοτέχνες της εποχής.

Φέτος, η χώρα μας γιορτάζει την επέτειο των 200 ετών από τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, κι ένας από τους εμβληματικούς οίκους της Γαλλίας έρχεται να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής στον αγώνα που ταυτίστηκε με το πάθος για την ελευθερία:

  • ο οίκος Hermès δημιούργησε το μεταξωτό μαντήλι “Ελευθερία”, σε σχέδιο του Ηλία Καφούρου, με μοναδικούς χρωματισμούς.

“Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας”, δηλώνει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. “Βλέπω το μαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι”, προσθέτει.

 

Στις 26 Μαρτίου 2021  θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση και το μαντήλι “Ελευθερία” και θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα Hermès στην Αθήνα. Πιστός στις δεσμεύσεις και τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευημερίας ο οίκος Hermès θα διαθέτει μέρος των εσόδων από κάθε πώληση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας “Η Σωτηρία”.

ΗJ με πληροφορίες από τον ελληνικό και ξένο Τύπο

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ο Μακρόν στέλνει την αγάπη και τα Rafale του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου: Θα έρθει όμως ο Κάρολος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: