Ο «Greek Freak» οδήγησε την Team Lebron στη νίκη επί της Team Durant: Σημείωσε ξεχωριστό επίτευγμα στην καριέρα του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο της Team LeBron επιτίθεται έχοντας απέναντι τον James Harden (Δ). EPA, BUTCH DILL SHUTTERSTOCK OUT




Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ύστερα από δύο σεζόν που αναδείχθηκε MVP της σεζόν, σήμερα τα ξημερώματα ήρθε η ώρα να αναδειχθεί και MVP του All Star Game του ΝΒΑ 2021!

Με μια επική εμφάνιση 35 πόντων και 16/16 (!!!) σουτ, ο «Greek Freak» οδήγησε την Team Lebron στη νίκη επί της Team Durant και σημείωσε ένα ακόμα ξεχωριστό επίτευγμα στην καριέρα του.

Μετά την ανάδειξη ως MVP του πρωταθλήματος τις δύο προηγούμενες σεζόν, το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν πέρσι, αλλά και αυτό του πιο βελτιωμένου παίκτη παλιότερα, ο Γιάννης συνεχίζει να κάνει καταπληκτικά πράγματα στο ΝΒΑ. To 70o All Star Game του ΝΒΑ πέρασε στην ιστορία.

Άφησε όμως πολλές και έντονες στιγμές βαθιά χαραγμένες στο μυαλό όλων. Το παιχνίδι στην State Farm Arena ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την Team LeBron να κάνει επίδειξη δύναμης σχεδόν σε όλη τη διάρκεια και στο τέλος να φτάνει στη νίκη.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του. Ο «Greek Freak» έδειξε για ακόμα μια φορά πως δεν θεωρείται τυχαία το πρόσωπο του ΝΒΑ, κυριαρχώντας πάνω στο παρκέ, απέναντι στους καλύτερους της Λίγκας. Κι αυτό γιατί μέτρησε 35 πόντους με 16/16 σουτ (3/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα σε 19’12” που έμεινε στο παρκέ.

Τον ακολούθησαν οι Λίλαρντ (32 πόντοι με 8/16 τρίποντα), Κάρι (28 πόντοι με 8/15 τρίποντα) και Τζέιλεν Μπράουν (22π, 8/12 σουτ), τη στιγμή που ο Λεμπρόν έμεινε στο παρκέ για 12’46” και μέτρησε 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την ομάδα του Κέβιν Ντουράντ, οι 26 πόντοι του Μπράντλεϊ Μπιλ, οι 24 (με 12 ασίστ) του Κάιρι Ίρβινγκ και οι 21 του Τζέιμς Χάρντεν (με 7/13 τρίποντα) δεν ήταν αρκετοί, με την ομάδα του KD να χάνει και τις τρεις περιόδους πριν από την τέταρτη και καθοριστική.

Η πρώτη περίοδος άνηκε στην ομάδα του «Βασιλιά». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ορεξάτος στο ξεκίνημα του αγώνα και είχε 11 πόντους με 5/5 σουτ, δίνοντας τον ρυθμό στην ομάδα του. Τον ακολούθησαν οι Στεφ Κάρι (12π με 4/6 τρίποντα) και Ρούντι Γκομπέρ (6π) και η ομάδα του Λεμπρόν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ως το τέλος της περιόδου, την οποία και κέρδισε με 40-39, παρά τις προσπάθειες των Ίρβινγκ (10π) και ΛαΒίν (7π με 3/5 σουτ) στο διάστημα αυτό). Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για την ομάδα του Λεμπρόν στην δεύτερη περίοδο.

Η παρουσία του Λίλαρντ έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στο τελευταίο 5λεπτο οι στροφές ανέβηκαν. Ο Γιάννης συνέχισε να κάνει… θραύση σκοράροντας με κάθε τρόπο, ενώ και ο Στεφ Κάρι ήταν στη… ζώνη σκοράροντας από κάθε πλευρά του παρκέ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Λεμπρόν να κερδίσει και τη δεύτερη περίοδο με 60-41 (100-80 συνολικά) παρά τις προσπάθειες του Μπιλ και του Ίρβινγκ. Η μάχη ήταν σκληρή και στην τρίτη περίοδο.

Η ομάδα του Κέβιν Ντουράντ μπήκε πολύ καλά στο παρκέ και προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά με 18-11, όμως οι συμπαίκτες του Λεμπρόν Τζέιμς αντέδρασαν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δικές του προσπάθειες βοήθησε την ομάδα του να ισοφαρίσει (28-28), ενώ στη συνέχεια ο Πολ Τζορτζ έδωσε προβάδισμα (40-33).

Ο Τζορτζ συνέχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του και η περίοδος έκλεισε με την ομάδα του Λεμπρόν νικήτρια ξανά με 45-46 (125-146 στο σύνολο). Καουάι Λέοναρντ και Τζέισον Τέιτουμ προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά.

Οι παίκτες του Λεμπρόν όμως είχαν βρει ρυθμό και κυριάρχησαν στο παρκέ, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να διατηρεί τη διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα και στο τέλος να «υπογράφει» τη νίκη της ομάδας του με τρίποντο από το κέντρο, για το τελικό 170-150 υπέρ της ομάδας του Λεμπρόν Τζέιμς.

Όλα έδειχναν νίκη του Άρη αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε βαθμό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: