Εφευρήματα για την αφωνία της Μέρκελ στην επέτειο της 25ης Μαρτίου: Οι δικαιολογίες του πρέσβη

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλά σε μέσα ενημέρωσης στην Καγκελαρία στο Βερολίνο στις 25 Μαρτίου 2021 EPA, CLEMENS BILAN




Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Έρντστ Ράιχελ, προσπάθησε με ένα εφεύρημα να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Ράιχελ, «η κριτική ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα οφείλεται σε προφανή έλλειψη γνώσης των διπλωματικών πρακτικών». Επιπρόσθετα σημείωσε πως ο γερμανός πρόεδρος και επικεφαλής του κράτους, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ «έστειλε θερμά συγχαρητήρια» προς την Αθήνα.

Τέλος ανέφερε είπε πως «αν η Γερμανία είχε προσκληθεί (σ.σ. εκδηλώσεις) ο πρόεδρος θα εκπροσωπούσε τη χώρα».

Η θέση που εκφράζει είναι απαράδεκτη και κρύβεται πίσω από τα “διπλωματικά πρωτόκολλα” χωρίς να ντρέπεται. Είναι άλλοι οι λόγοι για τους οποίους η κ. Μέρκελ δεν έστειλε ένα συγχαρητήριο μήνυμα. Και δείχνει τον άκρατο φιλοτουρκισμό της.

Αν ίσχυε αυτό τότε για παράδειγμα η Μεγάλη Βρετανία η οποία προσκλήθηκε και εκπροσωπήθηκε με τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο δεν θα είχε κανένα λόγο να έχει και μήνυμα από τη βασίλισσα Ελισάβετ και δήλωση από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Την πρώτη παρτίδα του μονοδοσικού εμβολίου της J&J θα παραλάβει η Γερμάνια, στα μέσα Απριλίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: