Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN: Ο Άντονι Μπλίνκεν θα λάβει μέρος στην επόμενη τριμερή Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου

Ο δημοσιογράφος αναλυτής της Hellas Journal στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN




Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφτεί την Αθήνα κατά τη διάρκεια της επόμενης τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας του νέου κορωναϊού.

Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε ο δημοσιογράφος – αναλυτής της Hellas Journal μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Ανεξαρτήτως αυτού η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στις ραγδαίες αλλαγές στο γεωπολιτικό παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή μας που επηρεάζουν και την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Κίνα, επισήμανε, είναι ένας νέος παίκτης και κατά την άποψη των ΗΠΑ είναι επικίνδυνος και σκληρός. Βρίσκεται ήδη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να μπει πιο δυνατά και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που έχουν σχέση με τη Δύση.

Η κινεζική ηγεσία έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες του υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας σε περιοδεία σε Τουρκία και Ευρώπη. Την ίδια ώρα το δυτικό σύστημα εισέρχεται στη διαδικασία της ολικής επίθεσης έναντι του Πεκίνου το οποίο δείχνει αποφασισμένο να επενδύσει στην Ευρώπη και θα ασκήσει και τη διπλωματία των εμβολίων.

Οι ΗΠΑ άργησαν πολύ, σημείωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου. Και έχουμε φτάσει στο σημείο αυτής της προσπάθειας να ηγείται ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν ο οποίος θέτει το θέμα της Κίνας σε όσους ηγέτες συνομιλεί -και στον Κυριάκο Μητσοτάκη- επισημαίνοντας ότι πρόκειται για σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε με προσοχή και συμφώνησαν επί του γενικού θέματος αλλά η εκμετάλλευση του λιμανιού στον Πειραιά δεν μπορεί να αλλάξει και ευτυχώς οι Αμερικανοί το καταλαβαίνουν.

Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την επίσκεψη του Κινέζου υπουργού Άμυνας. Θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Άμυνας στην Αθήνα.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN: Πολικές οι σχέσεις Μπάιντεν-Ερντογάν * Eκκρεμεί και η αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: