Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN: Πολικές οι σχέσεις Μπάιντεν-Ερντογάν * Eκκρεμεί και η αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος της Hellas Journal, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή των ειδήσεων του OPEN Γιάννη Παπαδόπουλο. Φωτογραφία via OPEN TV




Ο δημοσιογράφος αναλυτής της Hellas Journal Μιχάλης Ιγνατίου επισήμανε την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και τον Γιάννη Παπαδόπουλο επισήμανε ότι τα βασικά προβλήματα είναι οι S-400, οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και την Κίνα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θρησκευτικές ελευθερίες.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε τον ισλαμιστή πρόεδρο Ερντογάν στην διαδικτυακή σύνοδο για το κλίμα, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία.

  • Δεν έχει απαντήσει ακόμη ούτε καν τυπικά στο καθυστερημένο, είναι αλήθεια, συγχαρητήριο μήνυμα του Ερντογάν για την εκλογή του.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα του συμβούλου Ιμπραήμ Καλίν στον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζεικ Σάλιβαν κατά τη διάρκεια του οποίου διατύπωσε διάφορα αιτήματα και θέλω από την πλευρά της Τουρκίας ενώ παράλληλα διαμαρτυρήθηκε και για την τοποθέτηση Μπάιντεν σε σχέση με την αποχώρηση της Τουρκίας από το Σύμφωνο της Κωνσταντινούπολης και την εν γένει συμπεριφορά έναντι των γυναικών στην χώρα αυτή.

Αποκάλυψε ότι ορισμένοι συνεργάτες του Μπάιντεν τον συμβουλεύουν να του τηλεφωνήσει αλλά οι γυναίκες συνεργάτιδές του τον αποτρέπουν.

Σημείωσε επίσης οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις σχέσεις του με την Κίνα και την προδοσία των Ουιγούρων, των Κινέζων μουσουλμάνων, τους οποίους υποστηρίζουν οι αμερικανοί.

Τέλος, σημείωσε με έμφαση ότι εκκρεμεί η προεδρική ανακοίνωση για τη γενοκτονία των Αρμενίων επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει αλλάξει την προεκλογική του υπόσχεση.

Αν και όταν συμβεί αυτό, κατέληξε, τότε οι σχέσεις των δύο κρατών δεν θα μπορούν να είναι ποτέ πια ίδιες καθώς ο Ερντογάν θα αντιδράσει.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN: Ο Μητσοτάκης θα κληθεί από τους πρώτους στην Ουάσιγκτον * Η σχέση έχει πλέον… φτερά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: