Κατηγορώ κατά Λιγνάδη: Μου προσέφερε αλκοόλ και χασίς, έχασα τις αισθήσεις μου… Με βίασε…

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, όταν ήταν μεγάλος και τρανός. Φωτογραφία via OPEN TV




Νέες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

Όπως  μετέδωσε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο σκηνοθέτης, αντιμετωπίζει πλέον και τρίτη μήνυση σε βάρος του για την πράξη του βιασμού.

Ο καταγγέλλων αναφέρει στη μήνυση του ότι με τον σκηνοθέτη συναντήθηκε δύο φορές και ότι ο βιασμός έγινε τη δεύτερη.

«Τον γνώρισα τον Νοέμβριο του 2018 έξω από το 51ο Δημοτικό Σχολείο. Με κάλεσε σπίτι του. Μου προσέφερε αλκοόλ και χασίς. Έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν ξύπνησα διαπίστωσα ότι με είχε κακοποιήσει σεξουαλικά. Άρχισα να του φωνάζω και μου είπε πως αν πάω στην Αστυνομία θα πει ότι μπήκα να τον ληστέψω και ότι θα με κλείσουν στη φυλακή», αναφέρει ο ίδιος.

Ο μηνυτής, Έλληνας και ενήλικος την περίοδο που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον ηθοποιό σκηνοθέτη, αναφέρει στη μήνυσή του και για τον τρόπο που ο σκηνοθέτης μιλούσε για τον εαυτό του.

Η καταγγελία είναι ποινικά ενεργή, αφού ο χρόνος τέλεσης φέρεται να είναι το 2018.

  • «Δικογραφία των 7 ευρώ»

Πλήρωσα 7 ευρώ για τη δικογραφία απαντά ο Αλέξης Κούγιας υποβαθμίζοντας τη βαρύτητα της καταγγελίας:

«Για τα αντίγραφα που έλαβα και επί των οποίων απολογήθηκε ο εντολέας μου, στον επιχειρηματία, που μας παραδίδει τις φωτοτυπίες των δικογραφιών, πλήρωσα για να τον εξοφλήσω το ποσό των 7 ευρώ».

Ο Αλέξης Κούγιας φωτογραφίζει έναν φιλόδοξο, νέο δημοσιογράφο, ο οποίος -όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος- στρατολογεί τα φερόμενα ως θύματα και ακολούθως τα διοχετεύει σε δύο δικηγόρους, έναν άντρα και μία γυναίκα.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη στην τρίτη ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το δίκαιο και η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσουν και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος τα δήθεν θύματα κι όσοι προσπαθούν να στηρίξουν αυτήν την φαρσοκωμωδία, όποιοι και να είναι, θα βρεθούν όλοι κατηγορούμενοι».

Οι δικαστικές αρχές αναμένουν το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ηθοποιού.

  • Τρεις μηνύσεις σε βάρος του Λιγνάδη για βιασμό – Ο δικηγόρος του τρίτου καταγγέλλοντος στο MEGA

Στο κεντρικό δελτίο του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος του τρίτου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και του πρώτου που ξετύλιξε όλο το κουβάρι της υπόθεσης.

Με καταιγιστικούς ρυθμούς προστίθενται στοιχεία στην υπόθεση Λιγνάδη. Μια τρίτη μήνυση για βιασμό σε βάρος του σκηνοθέτη έρχεται να προστεθεί με την υπάρχουσα δικογραφία.

Η συγκεκριμένη μήνυση φέρεται να έχει κατατεθεί την περασμένη Τρίτη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τον μηνυτή να αναφέρει πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την Κατερίνα Παναγοπούλου, ο δικηγόρος του μηνυτή κ. Γιάννης Βλάχος έδωσε στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση συσχετίζοντάς την με τις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες και μηνύσεις σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη.

«Από τη μήνυση προκύπτει ότι υπήρχε μία μεθοδολογία στην προσέγγιση θυμάτων μελών ευάλωτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Αυτό είναι το κοινό που έχουν τα θύματα τα οποία εγώ εκπροσωπώ ενώπιον δικαιοσύνης

Γενικώς κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι ευάλωτες ευαίσθητες και οι οποίες έχουν δυσκολία να αποταθούν στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές και να ζητήσουν άμεσα την προστασία τους.», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Θεωρώ αθλιότητα το να επιτίθεται κάποιος ενάντια στα θύματα των και να τα γελοιοποιεί προσπαθώντας να καταδείξει ότι ήταν δική τους ευθύνη. Η σκοπιμότητα είναι προφανώς η επιλογή μιας υπερασπίστηκε τακτικής η οποία όμως προσβάλλει τα θύματα προσβάλλει την αξιοπρέπεια τους και εν πάση περιπτώσει είναι αμφίβολο εάν ευνοεί την υπερασπιστική γραμμή η οποία επιλέγει», πρόσθεσε στηλιτεύοντας την υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ερωτηθείς για το αν ο τρίτος μηνυτής έχει σχέση με τον χώρο του θεάτρου ο κ. Βλάχος απάντησε κατηγορηματικώς πως «δεν έχει καμία σχέση με το επάγγελμα.

« Η ανάκριση είναι μυστική όλα τα στοιχεία θα τεθούν στη διάθεση της δικαιοσύνης η οποία έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την διερεύνηση της συγκεκριμένης μήνυσης. Όπως έχει ξεκινήσει και προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες και τη διερεύνηση των άλλων καταγγελιών. Είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο όσον αφορά την πρώτη μήνυση διότι έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις. Το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

« Ήταν μία τυχαία γνωριμία που προέκυψε στο δρόμο όπως περιγράφονται στη μήνυση με το περιεχόμενο το οποίο διέρρευσε. Βρέθηκε προσκεκλημένος να προσκαλέσει κάποιον στο σπίτι σου προσφέρει σε ένα καφέ, ποτό νομίζω ότι κοινωνικά είναι πλήρως αποδεκτό.», τόνισε σχετικά με το περιστατικό που περιγράφεται στη μήνυση.

«Από τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση μου και από τις μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί και διερευνώνται από την αστυνομία και στη συνέχεια από την δικαιοσύνη προκύπτει μια συγκεκριμένη μέθοδος η οποία ακολουθούνταν ως προς τον στην κάμψη της θέλησης των θυμάτων.

Από κει και πέρα όμως για τα στα οποία θα κριθούν και η αξιοπιστία όλων των καταθέσεων όλων των θυμάτων και αυτή είναι αντικείμενο κρίσης δικαιοσύνης και στην κρίση της προσδοκούμε με εμπιστοσύνη χωρίς να αμφισβητούμε καθόλου ούτε την αμεροληψία της, ούτε το ότι κάνει διακρίσεις υπέρ κάποιου των διαδίκων μερών.

Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να προσπαθούμε να καταθέσουμε και να συνεισφέρουμε στη διαδικασία οτι στοιχεία βρισκόταν καταλαμβάνει η αποδεικτική διαδικασία. Τα αποδεικτικά μέσα είναι πενιχρά και αυτό είναι λογικό.», σημείωσε.

  • Ο Σπύρος Γραμμένος εξομολογήθηκε το δικό του περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, όταν ήταν 13 ετών

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής προχώρησε ο συνθέτης Σπύρος Γραμμένος στο «The Press Project», ο οποίος για πρώτη φορά αποκάλυψε την σεξουαλική κακοποίηση την οποία υπέστη ως ανήλικος.

Ο Σπύρος Γραμμένος διηγήθηκε την προσωπική εμπειρία του μετά από 30 χρόνια, μια τραυματική εμπειρία που την κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό. «Όταν το είπα στη μάνα μου μου έφυγε ένα βάρος 30 χρόνων» είπε ο γνωστός τραγουδοποιός.

Ο Σπύρος Γραμμένος ξεκίνησε λέγοντας:

«Πάνω σε όλο αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο καιρό, νιώθω την ανάγκη να πω μια προσωπική ιστορία. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να μιλήσω για αυτό. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη που δημιούργησε πραγματικά μια μπάλα, η οποία έφυγε από μέσα μου πριν λίγες μέρες που κατάφερα να το πω στην μητέρα μου. Θέλω να ολοκληρωθεί και να το πω δημόσια.

Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος, όταν ήμουν 13 χρόνων με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι, μου έκανε στοματικό και μετά ανέβηκε από πάνω μου και προσπάθησε να πηδ@@@. Εγώ ή ήμουν μουδιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα αν συνέβη κάτι ή δεν είχα στύση. Μετά μου είπε αρκετές φορές να πάω σπίτι του, όπου αρνήθηκα.

  • Γραμμένος: Σταμάτησα να φοβάμαι αυτόν τον άνθρωπο

Ακούμε συνεχώς αυτή την ηλιθιότητα “Γιατί δεν μίλησε το θύμα τότε”. Στα 35 μου μίλησα πρώτη φορά στην ψυχολόγο μου γι’ αυτό το θέμα. Συνέβη το καλοκαίρι του 1993. Μίλησα στην ψυχολόγο μου πριν έξι χρόνια, το έλεγα “συμβάν”, δεν το είχα ονομάσει καν κάπως. Δεν μπορούσα να του δώσω την ταμπέλα που έχει κανονικά.

Ένιωσα ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσω να φοβάμαι αυτόν τον άνθρωπο. Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν μπορώ να τον κυνηγήσω νομικά. Για το θύμα δεν παραγράφεται ποτέ και πρέπει τα άτομα που τους συμβαίνουν τέτοια πράγματα να το λένε…» είπε ο Σπύρος Γραμμένος.

Ο καλλιτέχνης συνέχισε λέγοντας:

«Με έκανε να αιστανθώ συνένοχος. Φοβόμουν μην το πει αυτός στη μάνα μου. Τρελή σύγχιση. Οι επισκέψεις ήταν δύο. Την πρώτη φορά που πήγα σπίτι του, μου έβαλε ερωτική ταινία, μου έδωσε τσιγάρο και μου είπε να αυνανιστούμε. Πήγα και δεύτερη φορά, εκεί κατηγορούσα τον εαυτό μου “Γιατί ξαναπήγα;”. Κατηγορούσα τον εαυτό μου για αυτό. Αυτός ο άνθρωπος ζει και έχει κανονικά τη ζωή του.

  • Θέλω δικαιοσύνη και θέλω να δει αυτό το βίντεο

Μπορεί να συνεχίζει να το κάνει και εγώ δεν μπορώ να τον καταγγείλω κάπου. Τον είδα φέτος το καλοκαίρι και τον χαιρέτησα αμήχανα. Θέλω δικαιοσύνη, αυτό απαιτώ. Θέλω να δει αυτό το βίντεο. Εύχομαι να μην έχει πειράξει κανέναν άλλον άνθρωπο. Να το έκανε μία φορά μόνο. Μιλώντας με δικηγόρο έμαθα ότι είχα πέσει θύμα βιασμού. Έξι μήνες μετά ξεκίνησαν κρίσεις πανικού, παλεύω ακόμα με κρίσεις πανικού. Δεν μπορούσα να μείνω μόνος μου στο σπίτι. Τα είπα όλα στη μητέρα μου και με έκανε περήφανο».

Ο ίδιος συνεχίζοντας είπε:

«Ένα από τα πράγματα που έχω συνειδητοποιήσει το τελευταίο διάστημα, μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι ακριβώς η απεριόριστη δύναμη του παραδείγματος. Ότι για κάθε θύμα που μιλάει, υπάρχει άλλος ένας τραυματισμένος άνθρωπος που μπορεί για πρώτη φορά να βρει το θάρρος να μιλήσει και να ζητήσει δικαιοσύνη. Από την άχαρη, αν όχι χυδαία, συζήτηση για το διαβόητο «γιατί τώρα;» που ρωτούν διάφοροι χαρωποί παρατηρητές της κακοποίησης, αρχίσαμε σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε ότι η αξία κάθε μαρτυρίας είναι μοναδική, διότι με κάθε στόμα που ανοίγει, ένας ακόμη άνθρωπος απλώνει το χέρι και σηκώνεται» εξομολογήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος.

  • Ο Μάριος Αθανασίου περιμένει κι άλλες συγγνώμες από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού, Στάθη Λιβαθινό

Παραιτήθηκε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου την περασμένη Τρίτη (02/03) ο γνωστός σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός μετά από καταγγελίες φοιτητών για κακοποιητική συμπεριφορά και ομοφοβικά σχόλια. Μετά την παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από τη δραματική σχολή και τη «συγγνώμη» που ζήτησε ο σκηνοθέτης μέσω ανακοίνωσής του, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου έκανε μία αιχμηρή ανάρτηση για τον σκηνοθέτη.

Ο Μάριος Αθανασίου έγραψε χαρακτηριστικά: «Λιβαθινός, πρώην διευθυντής Εθνικού Θεάτρου. Ταπεινώνει επί μία ώρα κίνημα ανάπηρων καλλιτεχνών, που ζητάει συμμετοχή σε παραστάσεις. “Το θέατρο δεν είναι δημοκρατικό, είναι φασιστικό”, είπε. Και κλείνει δίνοντας στυλό σε παιδί που δε μπορεί… “για γράψε κάτι που θα σου πω”. Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε».

Πριν την παραίτηση του σκηνοθέτη ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τον είχε κατηγορήσει ευθέως για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τον γνωστό ηθοποιό, τα τέσσερα χρόνια που ήταν μαθητής του στη δραματική σχολή, ισχυρίστηκε ότι είχε υποστεί ψυχολογική βία, και ότι είχε πέσει θύμα χειριστικών συμπεριφορών και τρομοκρατίας. «Ήσασταν χυδαίος, προσβλητικός, ακρωτηριαστικός, ευνουχιστικός, ταπεινωτικός και απόλυτα χειριστικός! Βέβαια όλα αυτά καλυμμένα πίσω από έναν μανδύα ψεύτικης ευγένειας και δήθεν ήθους» είχε γράψει ο ηθοποιός, ο οποίος δευτερολόγησε μετά την παραίτηση Λιβαθινού γράφοντας σε ανάρτησή του στο Instagram: «Επιτέλους! Πέρασε από τη “ρωσική Σχολή” Θεάτρου και δεν ακούμπησε».

  • Στην επιστολή του ο Στάθης Λιβαθινός ανέφερε:

«Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές, μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν. Καλή συνέχεια. Στάθης Λιβαθινός».

Είναι πολύ ισχυρό, άρα και πιο επικίνδυνο, το νέο κύμα του κορωναϊού στην Ελλάδα: Τρομάζουν οι μεταλλάξεις…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: