Η Βραζιλία δεν “σώζεται”: Πάνω από 2.200 θάνατοι για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, 85.663 κρούσματα

Στη Βραζιλία συνεχίζουν να θάβουν τους νεκρούς τους, θύματα του νέου κορωναϊού. Το στιγμιότυπο είναι από το νεκροταφειο Campo da Esperança στη Μπραζίλια της Βραζιλίας. EPA, FERNANDO BIZERRA




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.216 ασθενείς με την COVID-19, με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά για τρίτη ημέρα το επίπεδο των δύο χιλιάδων, τη χειρότερη επίδοση από την έναρξη της πανδημίας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα διαγνώστηκαν 85.663 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων που καταγράφονται σε ένα 24ωρο.

Χθες, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε “πολύ ανήσυχος” από την επιδημιολογική κατάσταση που συνδέεται με την Covid-19 στη Βραζιλία, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει “σοβαρά μέτρα”.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως εδώ 275.105 θανάτους επί συνόλου 11.363.380 κρουσμάτων. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 709 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να αυξάνεται στους 193.851 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 6.743 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει τα 2.157.771, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει στην πορεία της υγειονομικής κρίσης πως στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι απ’ ό,τι καταγράφεται επίσημα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπραζίλια, Brazil – Μεξικό, Mexico

Στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Αρμενίας: Με επιπλοκές από κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: