Οι Τούρκοι “τσακώνονται” με τους εαυτούς τους! Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ “έδωσαν Ίμβρο και Τένεδο” στην Ελλάδα, λένε…

Ο Αμερικανός επιτετραμμένος στο Ισραήλ Jonathan Shrier, με τον Iσραηλινό υπουργό Ενέργειας κ. Yuval Steinitz. Φωτογραφία via Twitter, Chargé d’Affaires Jonathan Shrier, @USAmbIsrael




Η ανάρτηση της φωτογραφίας του επιτετραμμένου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ, κ. Jonathan Shrier, με τον ισραηλινό υπουργό Ενέργειας κ. Yuval Steinitz, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης “είδαν” αμέσως συνωμοσία εναντίον της κατοχικής δύναμης. Κατηγορούν την Ουάσιγκτον και την Ιερουσαλήμ ότι έδωσαν την Ίμβρο και την Τένεδο στην Ελλάδα.

Και αυτό, για δύο λόγους:

Επειδή ο Αμερικανός διπλωμάτης φρόντισε να φωτογραφηθεί με τον Ισραηλινό υπουργό μπροστά σε χάρτη του αγωγού EΑST MED που αποτελεί κόκκινο πανί για την Τουρκία καθώς προβλέπει τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο με αγωγό προς την Ελλάδα, αλλά και
Επειδή η Ίμβρος και η Τένεδος αποτυπώνονται με χρώματα ως να ανήκουν στην Ελλάδα.

Ο τούρκικος Τύπος μιλάει για χάρτη σκάνδαλο και «κρίση του χάρτη». Ειδικότερα, η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αναφέρει: «Μεγάλη πρόκληση από ΗΠΑ και Ισραήλ, έδωσαν στην Ελλάδα την Ίμβρο και την Τένεδο».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: